Skip to main content

Posts

KUM THAR CHIBAI

K um sul herin nun hlui hmanlai an chang a,kan nghah krismas pawh a her liam ta,kohhran zai khawm leh fellowship programme in hmun a luah teh chiam lo,hrileng buai puiin kan phili zo a,duh reng chungin hun pui, ho lam takin kan thlahliam a ngai ta,tu dem theih lah va nih suh van lal remruat thatna damg chuang lo a remruat ani miau a. U i chung zelin hun liam tur kan thlah a,ngaichung zelin kan chelh ding thei si lo,sulhnu chang a,hmanlai chan mai zawng a uih awm reng ani,kan nun kal ta zawng thlirletin engtikah tak tawng leh ang i maw tiin,suang tuahna a tham vel a,mahse lunglen mittui chauh lo zawng a luang silo mit an. M itthla an langin,a her liam ruah ruah a,ai ang chamin lairil a zem a,theih nise hrui nen a thlun beh ka nuam e,mahse eng hrualhrui mah hian dawl zo reng a awm dawn silo,suih lung chu lengin thinlung chuan hre mahse chelh ding turin erawh tisa reng a chak silo. T ham ral mai turan chuan ka phal mawlh lo,mahse a tham ral dawn chu ani si,chelh in dan tum

MANGTHA LE

M imang pianga lo seilianin,pan lai nun ten hman lai an chang zo ta a,sulhnu ti a chhalin kohkir theih ani silo,thinlai an cham e,nuih laini leh lawm lai ni kha,parang chuaiin ral tawh mahse a thar leh thin lai ril an,kum kal ta zawng mual an a liam e,a liam pui silo thinlai ril an,rualduh tuai ang lawmlai,awi maw lengin a dang zolo e,val lung mawl iangin,a kal hnap hnap e din zai rel lo ten, A tlang leh mual dang silo,sul ang haw kawng,zawh lam tluang thui mahse tuanna hmun khat nau ang nui za min dan chuang lo e,kar lam hlain tawnnni her lo mahse thinlung hmun khat thlarau nen,lungrual za a lengin sik tui thiang dawn za a,kan lenna nghilh thei hian ka mawi ne maw? N au ang tap a,chhun rawl kan fakna,,lawina hmun lo mahse chawbel kan tawm a,lai khum thehnem bel za a,lung kan rual lai kha ka dawn kir thin a,,hmatiang sawnin then zai rel tawh mah ila,suihna hrual hrui erawh a zam a la vuai lo a,a suih a thawl hek lo,ngai lo awm ang i maw? G ospel hmai kawr vuah a,kum hl

PAR ANG HRINGNUN

Pan lai nun ten mual an liam a, that lai nun te hman lai an chang ta si,ui in auh kir tum mahila,hlimthla chauh mai lo zawng chan reng kan nei silo. Hringnun hian vul lai ni leh that laini nei thin mah se,pangpar ang mai a vuai hun leh chul hun a nei thin,tar nih a,bawihsawm ngai nih chiah hian that lai hun kha,ngaihtuah loh theih loh ani thin,mit in a hmu a,bengin a hria a,mahse tisa erawh a chak silo,thil hlui te an ral a,thilthar alo chhuak leh ang hian mihring hmasa chu vaivut ah vui liam ania,mihring thar in a rawn thlak leh thin,pangpar pawh mawi takin vul mahse a chuai leh a,hun a lo kal zel a,par dang a rawn chuang leh thin, Pangpar mawi tak hian zu a pai a,chu zu chu khuai leh Phengphehlep ten an bawm thin,mahse par vul ve tho zu nei lo erawh an awm a,chung te chuan tlan tu leh bawmtu an nei ve lo,mal takin an vul thlawn mai thin.chutiang chiah chuan that lai leh vang laini hian zu zun kan neih ava ngai em,parmawi bawm loh kan ni ve mai ang e.mah ni par par a par v

Nangin vawi thum mi phat hma loh chuan ar a khuang lo ang. (John13:38)

Nangin vawi thum mi phat hma loh chuan ar a khuang lo ang. (John13:38) Simon Peteran a hnenah,''Lalpa,khawiah nge i kal dawn?'' a ti a.I suan,''ka kalna turah,tunah nangin mi zui thei lo ang;nakin hnuah erawh chuan mizui ang,'' a ti a,a chhang a. Peteran a hnenah,''Lalpa engati nge tunah pawh ka zui theih loh ang che?Nangmah a vangin ka nun ka paih  ang'',a ti a. Isuan,''keimah avangin i nun i paih ang maw?Tih tak meuh in,tih tak meuh in ka hrilh a che,nangin vawi thum mi phat hma loh chuan ar a khuang lo ang. Le, kumin chu kum bul tan phat atangin hripui in min nang ching a,khawvel a buai a,hawrun pui ani ringawt,mahni sa himna beisei in,kan haw sup sup a,kum that loh kum anih vang nge ni leh lam leh lam ah buiana kan tawk a,kan tet tawh nak laiin nek sawr kan la nih leh zel a,mahni eikhawp pawh thawk chhuak zolo kha,ram thenawm ten min han nek min han nek phei chuan thlamuan ngaihna hi a awm lo reng reng,khawv

MERRY CHRISTMAS

M ari rai teuh chung nen khawvel dan a hming chhiar na a tel turin Josepha chuan a nupui chu Judai ram pan in,sabeng tung nen a kal pui a,an fa lo piangtur chu nghak hlel tak chung siin khawvel dan hnial ngam silo chuan a thlahtu te khaw lam pan chuan chhun leh zan pawh sawi loin a hmangaihi chu thih leh dam karah chuan a hruai bauh bauh a. E nna nu nne m a chu,buai leh harsatna pal tlang tur a duan anih ang takin nu pum chhung a awm lai pawh in zinkawng thui tak a zawh a,chaw leh tui mumal a dawng hian ka ring lo,thlaler ni sen sa leh tui; lum deuh pup bak lo chu dawn tur anei hian ka ring lo,remtuattu fel remruatna chu mihring dan theih ni hek lo le, R iah run an vai a,Judai ram khawpui ah,u leh nau te an hre lo,khawi ah nge khawi lam tluang nge an zawh tak ang,Pa thinlung a mangang a,a hmangaih mari lah a hun a hnai tawh si,chungnung bera thiltih theihna a in nghah chauh lo chu tihtheih reng an nei ta lo,engtik lai pawh a tlai ngai lo Pathian,ni li a liam zet loh a,La

I KIANG A AWMRENG ATANA I DUH CHU

I kianga awm reng atana i duh chu: 1)Ngaihsak rawh, 2)A duh zawng leh nuam tih zawng hrerawh, 3)A chanchin kim chang,a dinhmun,eng ang chhung kua nge an nih hre ngei ngei rawh, 4)A tam thei ang ber biak tum rawh,chuti lo zawng a theihnghilh dah ang che, 5)A incheina sawisel fo suh,a mawi lo lutuk tur erawh ven sak rawh, 6)Ti thinur fo lo turin fimkhur rawh,chuti lo zawng i kiangah a hlim lo dah ange, 7)A changchuan hnial fiam thin rawh,mahse a thlemna tur tha tawk hruahman hmasa la, 8)Hun a rei hnu chuan han tihtauh khum zeuh thin teh,mahse reilo te chauh a rilru hriat nan,a mangang lutuk dah ange, 9) Inhmeh itih zawng taka a inchei chuan fak thin rawh,mahse thuhnuai lutuk suh, 10)Midang lak a i thinrimna a chungah hritla suh, 11)A zilh chein ngaithla thin rawh, 12)I ngaihdan a ngaihdan kha ngaipawimawh la,i rilrem zawng anih vak lo leh a her remdan zawng vat thin rawh, 13)A harsatna hriatthiam pui thin rawh, 14)Mi zingah hau rengreng suh,a zak lutuk dah ange, 15)I tan a pa

UR LAWK ZAN

U ang pui chang lo se panlai nun kha,hman lai alo ni ve ta reng mai,dawn changin lung a leng a thinlai an a thar leh thin,thlasik thuam famkim nen u te hnung zui a tlai var ve phet tum a,dar 10:00pm a lo rik dek dek a muthlu leh nghal mai si kha,puak haw ngai ni tih inhrereng chung a ute tlaivar tur ngen ve phet kha chu,ava han at thlak in ava han tul lo let ling em,mahse tlaivar khan zun anei tlat aniange,kum tin tlaivar ve tumin dar 10:00pm thleng bak kha meng thei hek lo i. R emna lal piancham pha lawm tur a inbuatsaihna pawn avawr tawp a thleng ta,kawi tin leh thlertin  chei mawi te chu a mawi kher mai,chhung tin te inbuatsaihna pawh atha thawkhat a,lalpian champha lawm turin khuavel chu a inring tawh hle a,engthei chikim engin kawt lai zau amawi ngei e,chung van thiang tak nen. L eng i leh valan rem channa leiin len lai an chen a,an mawi ngei e van hnuai khua vel an,zan khawvawt leh thalsik tum kawng zam vel te chuan ran intlawm min ngaihtuah tir a,hmar arsi leh chun

I NGAIHZAWNG CHU

I ngaihzawng chu: 1)I care emem tur ani, 2)Ka hmangaihche ti nghal ngawt suh, 3)Eng ang mize punge anih hrechiang suh, 4)I thiante aiin i ngaipawimawh tur ani, 5)An chhungkua chanchin zir rawh, 6)Tiam tlat e tihpui tur ani maithei,chuvangin inghahna tlak ani em tih hre rawh, 7)Eng ang thiannge a kawm thin hre hmasa rawh,. 8)Mipa tan i duat tur ani a,hmeichhe tan i zahthiam tur ani, 9)A duhzawng leh tuizawng sawipui thinrawh 10)I hrethiam thin tur ani, 11)I thinrim khum ngam tur ani, 12)I secret i hrilh ngamtur ani, 13)A thinrimna i ti zia awmthin tur ani, 14)A hunah chuan i tlawm tur ani, 15)I betam tur ani, 16)A hriatah i ngaihzawng hlui chanchin i sawi tam tur ani lo, 17)I len chhuah pui zeuh zeuh tur ani, 18)I fawhin i rilru zawng zawng i pe tur ani, 19)I ngaihzawn chhan i hretur ani, 20)In inbiak emaw,In len in emaw,engmah hrilh loin,i hawsan in emaw i reh san tur ni lo,

MI DANG TAN MALSAWMNA

Hringnunah hian mitin te hian kawng eng emaw tal hian harsatna leh buaina kan tawk thin,chung hunah chuan tanpui tu leh thlamuan tu kan zawng ruai thin,a then chu mahni mihring puite bul a hmuta an awm rualin,mihring puite thlamuanna duh khawp lo leh mihring pui thlamuantu pawh nei lo an awm bawk a,a then Pathianah beiseina nei an awm laiin,Pathian beiseina chang hrelo an awm bawk,chumi anih avang chuan he hrignun kawng hi fimkhur tak a zawh angai a, Thufing in,''tih dam aiin in ven atha zawk'',a tih ang deuh khan,midang chunga harsatna siam lo turin,nitin invawn uluk a va pawimawh em!Hliam natak hian damdawi-in pan thin mahse,a luhthuk tawh chuan eng damdawi mahin a chhawk zo tawh thin lo,tichuan chu hliam chuan a ei,a ei a,hliamtuar tu chu a thih phah hial thin,chutiang chiah chuan tuna i thil tih te,i fiamthu thawh te,i thusawi te kha fingin tha ti viau mahla,midangte ti beidawng a,ti tlu tu anih dawn ai chuan sawi lo mai rawh. I thian/kawppui kha i kalsa

I thinlung zawng zawng a i hmangaih chu

I thinlung zawng zawng a i hmangaih chu:- 1)A hlim loh i phal lo ang, 2)Thil harsa tak pawh nise,a duhzawng tih hlawhtlin sak loh i hreh viau ang, 3)A message leh Phone call i nghakhlel thei viau ang, 4)A mualpho i phal lo ang, 5)A biak loh che pawn biak i tum talh anga,biak dan remchang i zawng tangtang ang, 6)Nanglo midang angaih ven i hlau emem anga,chumi atih lohnan i veng anga,i vil reng ang, 7)A nat i phal lo anga,anat in i nat pui ve ang, 8)A tana thalo tur atih i phal lo anga,a theih chin chinah i veng bawk ang, 9)I ngai emem anga,a bul a awm i chak anga,i thlahlel emem bawk ang, 10)Eng ang pawn kalsan tum che mahsela,dan hram i tum anga,i mittui pawh aluang ngei ang, 11)A tan engmah i ui lo anga,a mamawh tihsak hram i tum thin ang, 12)A tan a hun pawimawh,eg:Birthday,Hlawhtlin chang te leh thildang ah i lawmpuiin lawmthu hrilh i chak hle thin ang, 13)I bulah lo a hlim theih taktak i ring lo anga,mi dang in an tih hlimzawh i ring lo ang, 14)Midang a ng