Skip to main content

Posts

Showing posts with the label HMANGAIH LAILA

Ani nen chuan

                        (Ani nen chuan) Hmalam hun beiseina nen harsatna karah pawh kan kal hram hram a, in hauh chang leh thilhriat fiah loh avang a intih thiam loh chang tamtak awm mahse kan thutiam hlen turin theihtawp kan chhuah hram hram a, duh leh duh kan nih tlat a vangin kan kar hla mahse thinglunga in zawmna chu a nghen em avangin, pawh then tum, thikthu chhia sualna leh buaina rallian chu tawk fo mah ila min paaw then hlen thei ngai lo a, hmangaihna a zawm kan nih tlat vangin, hmelma lakah pawh kan him leh pial thin. Mahse mihring famkim lo kan nih miau avangin lungawi loh leh inhmuh thiam loh chu kan tawk lo ani bik lo, Chung karah pawh chuan hmangaihna diktak nghing ve ngailo, rinawmna, dikna leh dawhtheihna a thuam chuan kan in hung tlat avang chuan hlatak ah kan in kalsan ngailo a. Kan tum leh tiam sa chu vawng nung reng in, hmalam panin kan kal bek bek a, hlawhtlinna hmu ngeiturin kan chakna zawng zawng leh theihna zawng zawng sawm khawmin tumruh tak leh dawhtheih ta

Lawi loh run

Duh thu lengtin sama  kan in biak thin avang chuan awm dun vat vat chakna chuan thinlung leh rilru chu a luah hneh hle a.Engkim mai chu kan rel dun a,darkar khat hi thut  thaw ven maimai nan chuan a rei viau a, mahse ani nen chuan second khat ang lek ani leh thin,hun chu kan kham khawplo ani ber a,ni lah arei hek lo,kan hun neih dan in a zir lo bawk nen kan in thlakhlelhna chuan kiam lam aiin zual lam a pan zel zawk a.     Mu mang ramah thleng chuan kan lo la in di a,mitthla ah chuan a lang bang lo ani ber,mit meng ila a zawng ruai a, a hlimthla bawk chu ka thlir leh thin,mit chhing ila mithlaah a lang chiang ting mai si,thinlung chuan a hre satliah a ni lo a,a hrening lo zawk ani.Engtik laipawn ka ngaihtuahna chuan a kal san ngai lo reng reng a,a zui ru reng a,a veng ru reng thin,laikhumah a zalin ka rauthla chuan a zal pui a,ei rel a siamin a sirah ka ding reng a,kawng a kal in a hnungah ka zui bang lo.    Zan anihin ka awmpui a,chhun anih pawhin ka thlah chuang lo,a ban ka vuan

In Di Rialin

Kan in hriatna chu kum em pawh la vei lo mahse kan i kar a hmangaihna awm chu dai mai thei ani tawh lo a,hmelma leh sel tu tam tak pawh lo chhuakin lo hrang mahse kan inrin tawnna chuan nghet tak a min zawmin selna karah pawh min chelh tlat zawk thin.      Mi dang te ang in,ni leng leh zan khuain kan in awm thei lo a,mahse kan in kar a zau tihna erawh ani lo,kanin ngaihna ti zual tu leh kanin thlak hlelhna  ti zual tu ani zawk,hmangaihna hlut zia min hriattir a,chu chuan kan kar nasa tak a ti nghet zualin rei lo te chhung lek pawn kan in thlahlel emem thin,    Selna tam tak hrangin hmel ma pawh lo hrang mahse chhel takin min vuan tlat a,harsatna kar ah pawh a nghing ve ngai lo a,a tuar hram  hram thin,puitling taka rilru a put thin vangin a thinrim emem lai pawn in zawmna pawh chhiat erawh a duh ngailo thung.    Kan in hmangaih em bik vang nge hmangaihna parvul tur phal lo chu an lo lang rang khawp mai,chu tak chuan kan tanrual a pawimawh zia chu kan hrezual a,chung selna te chu mi

A zeril

Mi dang te ang bawkin ngaihtuahna hrang leh ngaihtuahna mak pui pui a angaihtuah chang pawh a awm ve fo a,hmeichhia dang ang bawk a ang buan buan leh tawng phawng phawng erawh ani lo a,thinrim thei anih tlat avangin a thinrim chang pawh a tam mai.chu tiangah pawh chuan a thu sawitur chu angaihtuah hmasa thin a,tawngkam chhumbul tak si hriatnuam tak erawh a hmang fo thung.    A thinrimna chu ngawih bo pui a duh thin a,mahse  a chang chuan an hlawk hlawk te pawh a chak ve thin ang mahse mipui tling zia a ni tih  a hriat tlat a vang in a thinlung fim tak chuan a beng dai leh thin,"ka thin a chhe lutuk ka bulah chuan i awm rei peih loang", ti fo mahse,chu chuan a dawhtheih zia min hriattir zawk a,a chhan chu a fellohna hlir  a sawi hian mi in ngaitlawm leh chapo lo anih zia a ti lang zawk si a.     A mah a engkim neih duh mi ni mahse mipa lu a zah lo ngai lo a,mi thatchhia anih loh avangin rim takin hna a thawk a,a vui ngai lo a,a taihmakna chuan a hneh tawh avangin a awm ve m

Lawm ti kim tu

kan in tawn  atang chuan kum chu alo  vei ve leh tep tawh a,a hma aiin kan in nel tulh tulh a,engkim mai chu  kan in hriat pui a,kan harsatna te leh kan lawmna te chen chuan kan in hriatpui a.Engkimah chuan rei tak khawsa dun tawh ang mai in kan awm a.Chu tiang tak pawh in innel mah ila harsatna te leh buaina te chuan min kal san bik tihna ani lo.kan in hriattirh a kan thlir liam kha kan in hriat chian hnu a,min tina tu ani fo zawk a,engkim mai chu kan lak thutak  a kan fimkhur dun pawh a ngai tak zet zet.    Kan in pawh a,kan in hriat chian a kan in hnaih pauh leh hmelma an lo lian in min hnaih tial tial a,kan in kar a tlak zeh tum a  pawh then min tumtu lah bolo.A hma a kan hlimna thin te kha kan mittui ti tla tu anih chang lah bo lo,a hma a kan ngaihthah kha tunah chuan ngaihthah mai mai theih ani tawh lo a.thilte tham te a kan ngaihpawh thil liantham a ti thleng thei tlat.     Tui mal far tete in,tuipui lian tak a siam ang hian thil te tham te pawh kan ngaihthah chuan a hnuah re

Hma min hruaitu

A ni nen a hun hman chu nuam ka tih ber leh ka duh ber ani reng a,atam thei ang ber in biak chu ka chak a mahse a rem loh chang a tam zawk a,ani chu ka tan chuan engtik lai pawn a hman emaw tih mai turin,ka message chu a dah rei ngai lo a,min reply zung zung zel a,a theihtawkin min ngai pawimawh a,a hun  nei chhunah chuan ka tan a in seng fo thin a.     Kei aia upa anih zawk vang nge thu tam tak min hlui  thin a,a ni nen a in biak chu zirlai naupang ka ni leh ringawt thin mahse a chang chuan hriatthiam loh chang tam tak ka nei a chu tiang ah pawh chuan dawhtheih takin min hrilh nawn fo thin.    Engkimah chuan rawn tur leh ka harsatna te pawh sawi hreh lo turin min ti fo thin,hma lam pan turin min fuih fo a,ka hlawhchham a hlau thin lutuk hi vawitam kalsan a min vau chang a atam  thin.    A chang chuan ka hrethiam lo leh lek lek thin,mahse i tan tha tur tiin min hrilh nawn fo  thin.Mihring ka ni a chauh chang leh beidawn chang tam tak ka nei fo a,chutiang ah chuan min hlat ngai

Iai tu neilo

A pian mawina te leh hmel thatna te chu mi zawng zawng hriat a ni a,hmuh hmaih theih ani hauh lo mai,a hmu piang mit fuk na ani a,a hria a piang belh ani bawk,mahse chu tiang pawh chu ni mahse a hmangaih tan a rinawm lo ngai lo a,a thutiam ah nghet takin a ding fo a,penna tha leh hun rem chang tam tak nei mahse a kawng a zawh pelh ngai hauh lo.     Rinawmna chu nghet tak a vawng rengin a theih tawp a chhuah a,nghet tak a vuanin selna karah pawh a thlah lo a,dawhthei takin a chhawm zawk thin.Mi tam tak a tan an awm a,hel tu lah a vai mawlh lo,a hmu a piang mit fukna anih rualin a hrechiang tu a piang thinlung hneh tu ala ni zui a,a zun ah chuan an uai zo ta mai emaw tih tur in,a kiang hnai thleng te chuan an thlah lawk thei lo thin. Mahse mi pakhat tan a duan leh piang anih miau avangin mi zawng zawng tan a rem lo mai ani,Tam tak erawh a hnawl angai thung.Mahse dem a a awmin a vui ngailo a,a chhan chu hmangaihna hi sem zai chi ani lo ani tih a hriat a vang zawk ani.A hmel thatna leh

A THU THUHRUK

A tawngkam thlum leh nem diai chu hriat anuam ani satliah lo a,a cham hian a cham reng zawk ani.A sawi reng reng dawt a tel ngai lo a,a hmui chu thu dik loin a ti bawlh hlawh hek lo,ka tan thu tha a ui  ngai lo a,min zilh nan a hun lah a ui hek lo.Hmeichhe awm nem zawk ni mahse a rilru chu a paukhauh tlat si,a hmel leh pian chu sawi loh a lum ani a,a chhung ril mawina hian a khuh a ni ber mai.    A sawi fo leh ngaih pawimawh emem chu Rinawmna hi a ni a,a sawi reng a a sawi bang ngai hauh lo.Hmangaihna ah chuan rinawmna hi a pawimawh em em a,dam chhung  a awm dun tur chuan rinawmna neih angai a,chu rinawmna tel lo chuan hmangaihna a  famkim theilo a,a par vul thei hek lo,a kuh mum a a vul hmain a vuai in a chuai leh nge nge thin.chu rinawmna nei tur chuan mi nghet leh mihuaisen nih angai a,buaina leh thlipui lo hrang chang pawhin lungpui ang mai a din reng angai thin,hmangaihna kawng ah chuan hmelma an awm lo thei lo a, chu tiang karah pawh huaisen taka in rintawnna nen beih dun anih

NGAIHBAN THEIHLOH

kan hun awl zawng zawng chu in biak nan kan hmang deuh ber a,thil dang ngaihtuah lo leh midang ngaihtuah lo chuan kan pahnih chuan kan in kham khawp tawk em em a.   Kan karah midang an lo awm dah anga tiin eng kim maiah chuan mi hmuhtheih tur in kan pho lang a,chutiang tak chuan kan thinlung chu kan in pe ve ve a.Ni tiam chuan ka ngaihna a zual a,chhun anih a zan alo in her  chhuah pauh leh a zual ting mai a.In biak reng duh mahila kan hun neih in a zir miau loh avangin kan inbe tam hman lo.Chu mi kar ah chuan thinlung hian alam a a beisei bawk si.Vawi tam a message ka en nawn a,alo awm loh chang te hian ka nun khua a ngui a,thinlung a khawhar ngawih ngawih si.   Ni  leng leh zan khua chuan biak mawlh mawlh chak mahila a theih siloh,khuanu duan dan ani silo a,khuanu rorel dan ang a kan awm angai si a,mahse he thinlung hman hmawh leh thikthu chhe tak hian a hrethiam lo fo thin.,A tawngkam leh aw mawi tak a thinlung a tang a chhuak chu chhun zan zawm a hriat reng ka chak a,mahse a rem

Anka nem i

A hmelthatna leh pianmawina ringawt chu ka  thinlung lei tu ani lo a,a tawngkam mawina zawk chu a ni.Mihring kan ni a,harsat chang awm fo mahse tawngkam vin a hman ka hre ngai lo a,a aw hriat a nuamin a thlamuan thlak em em a,tawngkam tha a ui ngai lo a,tawngkam mawi lo a phuh chhuak ngai hek lo.     A zun a ka uai lutuk vang nge a tawngkam chu a thlum ka tiin ka thinlung hi a tui ral ani ber a.Hriatna beng hian a hre aning lo a,second tin mai hian hriat a chak a,minue tin mai hian a nghak thin zawk si.Mi dang nen vawi tam ka teh khin fo thin,anni ve vek angem ani ang hi tiin.Hmeichhia ani a mahse,a rilru erawh a puitling si,hnathawk mi a ni a,chauhchang anei fo ang tih chu ka ringhlel lo a,kei mi fello tak hian ka ti buai in ka ti chau zual thin ngei ang,a chang pheichuan a beidawn hial ka ring thin.Mahse chutiang kar ah pawh chuan vui hmui pu leh min nin na tawngkam  a chhakchhuak ngai hek lo.Hmeichhia  rilru no leh na hma ani a kei ka nat ai chuan tiin a mah in a tuar zawk chang p

Mawina in a thuam

A mah chu tlem te te in ka hre tan a,enge a tih a,enge a thawh thin tih te chu hriain a awm na te nen lam chuan ka hre tawh a.A tawng kam tha ri ngawt pawh chu thlak hlelh tham ani.   Ka ngaihtuah fo a,ka ngaihtuah leh thin mahse a chang chuan ka in sit leh thin,a sang ,mahmah em aw tiin.A hlimthla  ka thlir a sawisel na lai tur ka hmu lo a,a engkim mai chu a in chawihmawi tawk emem vek a.A thinlung lam thlir lek lo chuan ka thinlung chuan a in ta hauh hmak a,hriattir turin erawh huaisenna ka la nei lo.    Hmangaihna hian huam chin leh thlur bik nei lo mahse inrintawk lohna tam tak erawh ka nei lawi si.Engtik lai mai pawh a biak ka chak a,ka thlahlel a,ka tan a khuanu ruat ni hlauh se tiin beisei takin ka ngaihtuah vawng vawng a.   A hlimthla ringawt pawh chu hlimna min siam tu a nih avangin ka thlir nawn fo a,a nui hmel ringawt pawh chuan ka thinlung a hneh si, a phal em tih pawh zawt lo chuan nitin ka thlir a,ka nitin mit fuk na ani a,khua nu hian avan duang fuh bik em tiin ka ng

Hriatloh Lanu

Kum a lo vei a,hmalam hun atan tiin,khua chu ka chhuah san ve rawih a,rilru puitling lo tih tak ah ngaihtuah a tawi duh khawp mai,then leh rual leh hmelhriat awm lohna a han kal dawn meuh chuan thinlai a zing duh kher mai.Mahse hmalam hun atan kawng sial angai si a rilru chuan huphurh ru viau mahse dai erawh angai si.   Huaisenna neih a har in,tuma hriatpui loh hian rilru a rum vawngvawng a,harsa viau mahse kal hramhram erawh angai si,hrehawm a hmaasat loh chuan nuam a awm thei lo tih chuan,rilru beidawnna nasa tak ata chu min la tung ding hramhram a,chauh chang tamin khup te hial zawi mahse chu thu chauh chuan min kai tho in min nawr kal leh hramhram thin.    A chang chuan hringnun hi hriatthiam a har  in chhuah san chak vawng vawngna thinlung put a awl duh  kher mai.Mahni chauh a awm chang phei chuan thinlung a khua harin hnemtu a  zawng ruai thin,mahse thinlungin a beisei tak erawh a hmu zo lo,thian chu nei ve bawk mahila rilru in a beisei khawp a min hnemzo an nih tlat loh ava