Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2021

Psalm 125:2 As the mountains surround Jerusalem,So the Lord surrounds His peopleFrom this time forth and forever.

 Psalm 125:2 As the mountains surround Jerusalem, So the Lord surrounds His people From this time forth and forever.  Tlângte chu Jerusalem vêla a awm angin LALPA chu a mite vêlah a awm thin, Tun atanga, kumkhuain.

Numbers 21:8-9 Then the Lord said to Moses, “Make a fiery serpent, and set it on a pole; and it shall be that everyone who is bitten, when he looks at it, shall live.” 9 So Moses made a bronze serpent, and put it on a pole; and so it was, if a serpent had bitten anyone, when he looked at the bronze serpent, he lived.

Numbers 21:8-9  LALPAN Mosia hnenah "Rûl chuk na mi, a lem siam la, banah khai rawh; tin, heti hi a ni ang a, rul chuk apiangin chu chu an en chuan an dam ang," a ti a. Chutichuan Mosian dar rul a siam a, banah a khai a; tin, heti hi a ni a, rul chuk apiangin dar rul chu an enin an dam zel a. Then the Lord said to Moses, “Make a fiery serpent, and set it on a pole; and it shall be that everyone who is bitten, when he looks at it, shall live.” 9 So Moses made a bronze serpent, and put it on a pole; and so it was, if a serpent had bitten anyone, when he looked at the bronze serpent, he lived.

Luke 21:8 And He said: “Take heed that you not be deceived. For many will come in My name, saying, ‘I am He,’ and, ‘The time has drawn near.’ Therefore do not go after them.

And He said: “Take heed that you not be deceived. For many will come in My name, saying, ‘I am He,’ and, ‘The time has drawn near.’ Therefore do not go after them Luka 21:8 Tin, ani chuan, "An tihder loh nan che u fimkhur rawh u. Mi tam takin, ‘Krista chu ka ni,’‘A hun a thleng dawn ta e,’ tiin keimah hming chhalin an lo kal ang; chu mite chu zui suh u. 

Proverbs 10:3 The Lord will not allow the righteous soul to famish, But He casts away the desire of the wicked.

Thufingte 10:3 LALPA chuan mi fel nunna chu riltam a phal lo vang a, Mi suaksualte duhthusam erawh chu a paih bosak thin a. The Lord will not allow the righteous soul to famish, But He casts away the desire of the wicked.

Colossians 3:12Therefore, as the elect of God, holy and beloved, put on tender mercies, kindness, humility, meekness, longsuffering

Colossians 3:12 Therefore, as the elect of God, holy and beloved, put on tender mercies, kindness, humility, meekness, longsufferin,  Chutichuan, Pathian mi thlan, mi thianghlim leh duh takte angin lainatna thinlung te, ngilneihna te, inngaihtlawmna te, thuhnuairawlhna te, dawhtheihna te chuan inthuam rawh u, 

Romans 11:6 And if by grace, then it is no longer of works; otherwise grace is no longer grace. But if it is of works, it is no longer grace; otherwise work is no longer work.

 Romans 11:6 And if by grace, then it is no longer of works; otherwise grace is no longer grace. But if it is of works, it is no longer grace; otherwise work is no longer work. Khawngaihna avang a nih chuan thiltih avang a ni tawh lo vang; chuti a nih loh chuan khawngaihna hi khawngaihna a ni tawh lo vang.

The evening twilight

The sun never forget the way,and never forget rise time and set time.The sun rise at every morning from the east and set to the west at every evening.

Ecclesiastes 4:10 For if they fall, one will lift up his companion. But woe to him who is alone when he falls, For he has no one to help him up. An tluk pawhin pakhat chuan a thian chu a khaiding dawn si a; mahni chauva awm kha erawh chu a chung a pik e, a tluk chuan khaidingtu tûr a nei si lo.

Ecclesiastes 4:10 For if they fall, one will lift up his companion. But woe to him who is alone when he falls, For he has no one to help him up. Thuhriltu 4:10  An tluk pawhin pakhat chuan a thian chu a khaiding dawn si a; mahni chauva awm kha erawh chu a chung a pik e, a tluk chuan khaidingtu tûr a nei si lo.

Thufingte 3:5-6 Trust in the Lord with all your heart,And lean not on your own understanding;6 In all your ways acknowledge Him,And He shall direct your paths. I thinlung zawng zawngin LALPA ring la, Nangma hriatnaah innghat suh;I kawng zawng zawngah amah hre reng la, I kawngte chu a kawhhmuh zel ang che.

Proverbs 3:5-6 Trust in the Lord with all your heart, And lean not on your own understanding; In all your ways acknowledge Him, And He shall direct your paths.  I thinlung zawng zawngin LALPA ring la, Nangma hriatnaah innghat suh;I kawng zawng zawngah amah hre reng la, I kawngte chu a kawhhmuh zel ang che.

Lui ral leh lam mawitakah chuanin

Rinna mitin kan thlir thin a,thlarau khawvel a nawm sakna chu hman ata tawh vawiin ni thlengin kan la beisei reng a,mahse kan beisei dan leh chu thlarau khawvel a chen theihna kawng kan hriat chu a dang daih tawh,kan pi leh pute hun ah kha chuan thangchhuahpa lo kha chuan paridise kawng kharah Paula saihlum an tawng ngei ngei dawn a,chu chu ngawtna leh thlarau retheihna ani,tupa mah khan duh hek lo, mahse athei leh mibik lo tan zawng retheihna atanga retheih leh zualna khawvel ani ringawt a,Paula sai nih hlau reng reng khan tlangval te pawh nula ngai tum ranin an khawsa kha ania,hlamzuih meuh pawh kha artui in a hruai anih kha maw? Hun a lo kal zel a,zoram khawvelah harhna a lo chhuak a,inthawi leh huai hlauhna a reh in a bo tial tial a,hawilopar thliak te khawvel kan hmuh dan leh kan hriat dan pawh a lo dang ta,thangchhuahpa ni kher lo a,faisa rin theihna dan kan lo hre ta a,kawngkhar vengtu Paula saihlum pawh kan hlau tawh lo a,a awmlo tih kan hriat vang te pawh ani mahna

Ephesians 2:10 For we are His workmanship, created in Christ Jesus for good works, which God prepared beforehand that we should walk in them. Thil tha ti atan Krista Isuaah chuan siama awmin ama kut chhuak kan ni si a;chu thil tha tih chu kan awmna turin Pathianin a buatsaih lawk a ni.

Ephesians 2:10 For we are His workmanship, created in Christ Jesus for good works, which God prepared beforehand that we should walk in them. Thil tha ti atan Krista Isuaah chuan siama awmin ama kut chhuak kan ni si a;chu thil tha tih chu kan awmna turin Pathianin a buatsaih lawk a ni.

Isaiah 11:7,The leopard shall lie down with the young goat, The calf and the young lion and the fatling together; And a little child shall lead them. Tin, sebâwng leh savawm an tla ang a; an note chu an bawk za dial dial tawh ang: tin, sakeibaknei chuan bâwngpa angin buhpawl a ei tawh ang.

 Isaiah 11:7 The leopard shall lie down with the young goat, The calf and the young lion and the fatling together; And a little child shall lead them. Tin, sebâwng leh savawm an tla ang a; an note chu an bawk za dial dial tawh ang: tin, sakeibaknei chuan bâwngpa angin buhpawl a ei tawh ang.

Psalm 102:6 I am like a pelican of the wilderness;I am like an owl of the desert Thlalêr tuivalawng ang ka nia; Khaw ram chhimbuk ang mai ka lo ni ta.

Psalm 102:6 I am like a pelican of the wilderness;I am like an owl of the desert . Thlalêrr tuivalawng ang ka nia; Khaw ram chhimbuk ang mai ka lo ni ta.

Psalm 37:5 Commit your way to the Lord, Trust also in Him, And He shall bring it to pass. I awm dan tûr chu LALPA chungah nghat la; Amah chu ring la, aman a ti vek ang.

Psalm 37:5 Commit your way to the Lord, Trust also in Him, And He shall bring it to pass I awm dan tûr chu LALPA chungah nghat la; Amah chu ring la, aman a ti vek ang.

Jude 1:2 Mercy, peace, and love be multiplied to you. Khawngaihna te, remna te, hmangaihna te in chungah tihpunin awm rawh se.

Juda 1:2 Khawngaihna te, remna te, hmangaihna te in chungah tihpunin awm rawh se. Mercy, peace, and love be multiplied to you. 

PSALM 36:6 Your righteousness is like the great mountains;Your judgments are a great deep;O Lord, You preserve man and beast. I felna chu Pathian tlangte ang ani a; I rorêlte chu tui thuk zau tak ang a ni: Aw LALPA, mihring leh sa i humhim thin.

 Psalm 36:6 Your righteousness is like the great mountains; Your judgments are a great deep; O Lord, You preserve man and beast.  I felna chu Pathian tlangte ang ani a; I rorêlte chu tui thuk zau tak ang a ni: Aw LALPA, mihring leh sa i humhim thin.

“Those who are well have no need of a physician, but those who are sick. I did not come to call the righteous, but sinners, to repentance.Marka 2:17 Tin, Isuan chu chu a lo hria a, an hnenah chuan, "Mi chakte chuan daktawr an ngai lo va, mi bawrhsawmte zawkin an ngai a ni; mi fel takte lam tura lo kal ka ni lo va, mi sualte zawk lam tura lo kal ka ni," a ti a.

Mark 2:17 When Jesus heard it, He said to them, “Those who are well have no need of a physician, but those who are sick. I did not come to call the righteous, but sinners, to repentance.”  Tin, Isuan chu chu a lo hria a, an hnenah chuan, "Mi chakte chuan daktawr an ngai lo va, mi bawrhsawmte zawkin an ngai a ni; mi fel takte lam tura lo kal ka ni lo va, mi sualte zawk lam tura lo kal ka ni," a ti a.

Proverbs 10:12 Hatred stirs up strife,But love covers all sins. Thufingte 10:12 Huâtnain inhauna ahchawk chhuak a, Hmangaihna erawh chuan bawhchhiatna zawng zawng a khuh thin.

Hatred stirs up strife, But love covers all sins. Thufingte 10:12   Huâtnain inhauna ahchawk chhuak a, Hmangaihna erawh chuan bawhchhiatna zawng zawng a khuh thin.

Luke 22:27 For who is greater, he who sits at the table, or he who serves? Is it not he who sits at the table? Yet I am among you as the One who serves. Luka 22:27 Tunge ropui zawk, chaw kiltu nge rawngbawltu? Chaw kiltu a ni lo vem ni? Nimahsela kei zawng in zingah rawngbawltu angin ka awm hi.

 For who is greater, he who sits at the table, or he who serves? Is it not he who sits at the table? Yet I am among you as the One who serves. Luke 22:27 Tunge ropui zawk, chaw kiltu nge rawngbawltu? Chaw kiltu a ni lo vem ni? Nimahsela kei zawng in zingah rawngbawltu angin ka awm hi.

Numbers 14:8 If the Lord delights in us, then He will bring us into this land and give it to us, ‘a land which flows with milk and honey.’ Kan chunga LALPA a lawm chuan chu ramah chuan min hruai ang a, min pe ang; hnutetui leh khawizu luanna ram chu.

Numbers 14:8  Kan chunga LALPA a lawm chuan chu ramah chuan min hruai ang a, min pe ang; hnutetui leh khawizu luanna ram  If the Lord delights in us, then He will bring us into this land and give it to us, ‘a land which flows with milk and honey.’

II Timothy 4:5But you be watchful in all things, endure afflictions, do the work of an evangelist, fulfill your ministry. II Timothea 4:5Nang erawh chu engkimah fimkhur la, hrehawm tuar la, Chanchin Tha hriltu lam hna thawk la, i rawngbawlna kha hlen rawh.

II Timothea 4:5 Nang erawh chu engkimah fimkhur la, hrehawm tuar la, Chanchin Tha hriltu lam hna thawk la, i rawngbawlna kha hlen rawh. But you be watchful in all things, endure afflictions, do the work of an evangelist, fulfill your ministry.

Psalm 125:1 Those who trust in the LordAre like Mount Zion,Which cannot be moved, but abides forever. LALPA ringtute chu Zion tlâng, tihnghin rual loh, kumkhuaa awm reng tûr ang chu an ni.

LALPA ringtute chu Zion tlâng, tihnghin rual loh, kumkhuaa awm reng tûr ang chu an ni. Psalm 125:1 Those who trust in the Lord Are like Mount Zion, Which cannot be moved, but abides forever.

Psalm 9:1 I will praise You, O Lord, with my whole heart;I will tell of all Your marvelous works. LALPA hnênah chuan ka thinlung zawng zawngin lawm thu ka sawi ang a; I thilmak tih zawng zawng chu ka hriattir ang.Sam 9:1

Sam 9:1 LALPA hnênah chuan ka thinlung zawng zawngin lawm thu ka sawi ang a; I thilmak tih zawng zawng chu ka hriattir ang. Psalm 9:1I will praise You, O Lord, with my whole heart; I will tell of all Your marvelous works . Lungngaihna kan tawh in Pathian kan au a,mahse kan chungah vanneihna alo thlenin kan lawm a kan hlim thin,min pe tu Pathian erawh kan hrereng lo fo a,mangan laia kan Pathian kha kan hlimni ah erawh kan theihnghilh leh thin,Mosia hun a ta tawh thil mak tam tak atih thu kan hria,Khawvel a alo kal lai pawhin a thil mak tih athulh chuang lo,van a alawn hnu ah pawh thlarau thianghlim dahin a ring apiang te hnena thil mak tih theihna ala dah zel a,chung zawng zawng chu beng hriatna maiin kan hria a,kan awr chunglamin kan hril a,mahse kan rinngam lo anih hi.

Politics leh Sumdawnna ram

A hma ang bawkin thlarau chuan ka kut veilamah min kai a,lei lam hi ka lo thlir thla a,tichuan ram pahnih in ang chiah ka entir ang che ati a,churam chu engkim in ang chiah mai hi ani a,a seizawng leh zau zawngte thleng chuan a in ang chu chu min entir a,ka kut veilamah min kai in chu ramah politics ramah chuan kan lut a,churam chu a nuam lutuk a leitha hmun ang mai hian a dum a,thlai leh thei te hi alo tha em em a,in te chu athain kawng pawh chu a zalin a ngil em em a,a sir tawn tawn ah chuan thing te hi an dingtlar phung a,chung thing hnahte chu pawisa hlir hi alo ni a,kawng te chu pawisa hlir hian an phah khat vek a,chu mi hnu chuan politics ram atang chuan min hruai chhuak a,sumdawnna ramah chuan min hruai lut a,chutiang chiah chuan sumdawnna ram pawh chu ani a,car leh intha puipui te chu a awm a,chutia kan kal lai chuan pawisa te chu ka awt hle a,ka dinglam chuan chung pawisa thinghnah te chu ka va ban a,mahse min kai tu chuan a phal lo a,heng ram a lut te hi an chhu

Leilung nghahchhan chu hmasânga i phûm tawh ani a; Vante pawh i kut chhuak a ni.Sam 102:25

Sam 102:25  Leilung nghahchhan chu hmasânga i phûm tawh ani a; Vante pawh i kut chhuak a ni.

Tui kianga thingphun, lui kama zungkai, Khaw lum lo thleng pawh hlau lo, A hnahte hring reng si, Khawkhen kum pawisa lo. Rah chhuah thulh chuang si lo ang hi a ni ang.Jeremia 17:8

Jeremia 17:8  Tui kianga thingphun, lui kama zungkai, Khaw lum lo thleng pawh hlau lo, A hnahte hring reng si, Khawkhen kum pawisa lo. Rah chhuah thulh chuang si lo ang hi a ni an.

Tin, thilpek hrang hrang a awm a, Thlarau erawh chu hmunkhat a ni. Rawngbawl dan hrang hrang pawh a awm a, nimahsela Lalpa chu hmunkhat a ni.I korinth 12:4-5

I Korinth 12:4-5  Tin, thilpek hrang hrang a awm a, Thlarau erawh chu hmunkhat a ni.  Rawngbawl dan hrang hrang pawh a awm a, nimahsela Lalpa chu hmunkhat a ni. 

PAI ANG AK

Dam ve ta na na na chu,hmasawn a ngai ve si a,mihring nih ve chhung ah chuan duh leh mamawh a awmlo thei silo a,tun hun Technoloy Age(TA) tawh ah hian chuan thil engkim mai hi a changkangin a man a to rum tawh a,Computer Age(CA) hun pawh kha engtiti in emaw kan han pel ve hram chu ania,harsa tak chung a Level thar tan chu a bangbo thlak in kal ngaihna hriat ahar khawp,in elna lah a sangin elpui te pawh theuneu lo tak anni ringawt,Artificial Age(AA) in kan hma lawkah min hmuak mek leh nghal level thar kai tur chuan tun hi ni pawimawh ber mai chu,tah chuan engnge kan tih tur a kan vawn reng tur chu,Huaisenna,Dawhtheina leh Rinawmna,Taihmakna tehi ani dawn lawmni. CA pawh khirh takin kan kal chhuak kan tih tawh kha,TA ah chuan engkim hi danglam(change) alo awm tawh a,a har pawh a har deuh talh ang CA ngawt ai chuan, Level thar anih miau avangin sah loh kawng ani a,kan tawn tawp loh chuan AA ka kai thei dawn lo,hriat loh ngawpui han ar khaw thim dai ngawt chu risk a sang duh da

Tin, Lalpa chu Thlarau chu a ni a; Lalpa Thlarau awmna apiangah chuan zalenna a awm thin. II korinth 3:17

II Korinth 3:17 Tin, Lalpa chu Thlarau chu a ni a; Lalpa Thlarau awmna apiangah chuan zalenna a  awm thin.  Ringtu awmkhawm chu Kohhran ho kan lo ni a,chu kohhran, mi chi hrang hrang awmkhawm naah chuan,ngaihdan leh tihdan in anglo te a awm thin,mahni ngaihdan dik viau a hriatna te leh,midang ngaihdan dik tawk loh tihna te alo chhuak a,in itsikna leh in erna alo chhuak a,chu chuan hel na,inrem lohna leh zalen lohna a lo hring a,kehdarhna a lo thleng thin,Pathian chu kan inpumkhatna anih miau avangin ate ber atanga alian ber thleng in bik a awmtheih loh a,Pathian mit hmuah chuan ang khat vek kan nih miau avangin kohhrana zalen lohna daltu mahni intih bik riauna te,midang nekna te,chapona te dah hniamin mihring hi chu indah tha ila thlarau iti zalen teh ang u,Pathian awmna apiangah zalenna a awmthin avangin hlimna leh lungawina nei theih ava hun em.

Thenkhat chuan itsikna leh elrelna avangin Krista thu chu an hril thin a, a then erawh chuan rilru tha tak puin an hril thung a;

Philipi 1:15 Thenkhat chuan itsikna leh elrelna avangin Krista thu chu an hril thin a, a then erawh chuan rilru tha tak puin an hril thung a; Midangten ani chu Pathian angaihsak lo a,a thu pawh a hrilve ngailo tia min sel vangin Pathian thu hi kan hril thin em?nge keimahni ah Pathian ram ngaihpawimawhna leh midangte hmangaihna a awmvang zawk,Pathian hria se chhandam nive ngeise tih rilru pu in nge kan hril thin a,mite sawi hmuh vang ngawtin,kan in enfiah angai tawh tak zet zet.