Skip to main content

Posts

Showing posts from 2021

Luke 22:27 For who is greater, he who sits at the table, or he who serves? Is it not he who sits at the table? Yet I am among you as the One who serves. Luka 22:27 Tunge ropui zawk, chaw kiltu nge rawngbawltu? Chaw kiltu a ni lo vem ni? Nimahsela kei zawng in zingah rawngbawltu angin ka awm hi.

 For who is greater, he who sits at the table, or he who serves? Is it not he who sits at the table? Yet I am among you as the One who serves. Luke 22:27 Tunge ropui zawk, chaw kiltu nge rawngbawltu? Chaw kiltu a ni lo vem ni? Nimahsela kei zawng in zingah rawngbawltu angin ka awm hi.

Numbers 14:8 If the Lord delights in us, then He will bring us into this land and give it to us, ‘a land which flows with milk and honey.’ Kan chunga LALPA a lawm chuan chu ramah chuan min hruai ang a, min pe ang; hnutetui leh khawizu luanna ram chu.

Numbers 14:8  Kan chunga LALPA a lawm chuan chu ramah chuan min hruai ang a, min pe ang; hnutetui leh khawizu luanna ram  If the Lord delights in us, then He will bring us into this land and give it to us, ‘a land which flows with milk and honey.’

II Timothy 4:5But you be watchful in all things, endure afflictions, do the work of an evangelist, fulfill your ministry. II Timothea 4:5Nang erawh chu engkimah fimkhur la, hrehawm tuar la, Chanchin Tha hriltu lam hna thawk la, i rawngbawlna kha hlen rawh.

II Timothea 4:5 Nang erawh chu engkimah fimkhur la, hrehawm tuar la, Chanchin Tha hriltu lam hna thawk la, i rawngbawlna kha hlen rawh. But you be watchful in all things, endure afflictions, do the work of an evangelist, fulfill your ministry.

Psalm 125:1 Those who trust in the LordAre like Mount Zion,Which cannot be moved, but abides forever. LALPA ringtute chu Zion tlâng, tihnghin rual loh, kumkhuaa awm reng tûr ang chu an ni.

LALPA ringtute chu Zion tlâng, tihnghin rual loh, kumkhuaa awm reng tûr ang chu an ni. Psalm 125:1 Those who trust in the Lord Are like Mount Zion, Which cannot be moved, but abides forever.

Psalm 9:1 I will praise You, O Lord, with my whole heart;I will tell of all Your marvelous works. LALPA hnênah chuan ka thinlung zawng zawngin lawm thu ka sawi ang a; I thilmak tih zawng zawng chu ka hriattir ang.Sam 9:1

Sam 9:1 LALPA hnênah chuan ka thinlung zawng zawngin lawm thu ka sawi ang a; I thilmak tih zawng zawng chu ka hriattir ang. Psalm 9:1I will praise You, O Lord, with my whole heart; I will tell of all Your marvelous works . Lungngaihna kan tawh in Pathian kan au a,mahse kan chungah vanneihna alo thlenin kan lawm a kan hlim thin,min pe tu Pathian erawh kan hrereng lo fo a,mangan laia kan Pathian kha kan hlimni ah erawh kan theihnghilh leh thin,Mosia hun a ta tawh thil mak tam tak atih thu kan hria,Khawvel a alo kal lai pawhin a thil mak tih athulh chuang lo,van a alawn hnu ah pawh thlarau thianghlim dahin a ring apiang te hnena thil mak tih theihna ala dah zel a,chung zawng zawng chu beng hriatna maiin kan hria a,kan awr chunglamin kan hril a,mahse kan rinngam lo anih hi.

Politics leh Sumdawnna ram

A hma ang bawkin thlarau chuan ka kut veilamah min kai a,lei lam hi ka lo thlir thla a,tichuan ram pahnih in ang chiah ka entir ang che ati a,churam chu engkim in ang chiah mai hi ani a,a seizawng leh zau zawngte thleng chuan a in ang chu chu min entir a,ka kut veilamah min kai in chu ramah politics ramah chuan kan lut a,churam chu a nuam lutuk a leitha hmun ang mai hian a dum a,thlai leh thei te hi alo tha em em a,in te chu athain kawng pawh chu a zalin a ngil em em a,a sir tawn tawn ah chuan thing te hi an dingtlar phung a,chung thing hnahte chu pawisa hlir hi alo ni a,kawng te chu pawisa hlir hian an phah khat vek a,chu mi hnu chuan politics ram atang chuan min hruai chhuak a,sumdawnna ramah chuan min hruai lut a,chutiang chiah chuan sumdawnna ram pawh chu ani a,car leh intha puipui te chu a awm a,chutia kan kal lai chuan pawisa te chu ka awt hle a,ka dinglam chuan chung pawisa thinghnah te chu ka va ban a,mahse min kai tu chuan a phal lo a,heng ram a lut te hi an chhu

Leilung nghahchhan chu hmasânga i phûm tawh ani a; Vante pawh i kut chhuak a ni.Sam 102:25

Sam 102:25  Leilung nghahchhan chu hmasânga i phûm tawh ani a; Vante pawh i kut chhuak a ni.

Tui kianga thingphun, lui kama zungkai, Khaw lum lo thleng pawh hlau lo, A hnahte hring reng si, Khawkhen kum pawisa lo. Rah chhuah thulh chuang si lo ang hi a ni ang.Jeremia 17:8

Jeremia 17:8  Tui kianga thingphun, lui kama zungkai, Khaw lum lo thleng pawh hlau lo, A hnahte hring reng si, Khawkhen kum pawisa lo. Rah chhuah thulh chuang si lo ang hi a ni an.

Tin, thilpek hrang hrang a awm a, Thlarau erawh chu hmunkhat a ni. Rawngbawl dan hrang hrang pawh a awm a, nimahsela Lalpa chu hmunkhat a ni.I korinth 12:4-5

I Korinth 12:4-5  Tin, thilpek hrang hrang a awm a, Thlarau erawh chu hmunkhat a ni.  Rawngbawl dan hrang hrang pawh a awm a, nimahsela Lalpa chu hmunkhat a ni. 

PAI ANG AK

Dam ve ta na na na chu,hmasawn a ngai ve si a,mihring nih ve chhung ah chuan duh leh mamawh a awmlo thei silo a,tun hun Technoloy Age(TA) tawh ah hian chuan thil engkim mai hi a changkangin a man a to rum tawh a,Computer Age(CA) hun pawh kha engtiti in emaw kan han pel ve hram chu ania,harsa tak chung a Level thar tan chu a bangbo thlak in kal ngaihna hriat ahar khawp,in elna lah a sangin elpui te pawh theuneu lo tak anni ringawt,Artificial Age(AA) in kan hma lawkah min hmuak mek leh nghal level thar kai tur chuan tun hi ni pawimawh ber mai chu,tah chuan engnge kan tih tur a kan vawn reng tur chu,Huaisenna,Dawhtheina leh Rinawmna,Taihmakna tehi ani dawn lawmni. CA pawh khirh takin kan kal chhuak kan tih tawh kha,TA ah chuan engkim hi danglam(change) alo awm tawh a,a har pawh a har deuh talh ang CA ngawt ai chuan, Level thar anih miau avangin sah loh kawng ani a,kan tawn tawp loh chuan AA ka kai thei dawn lo,hriat loh ngawpui han ar khaw thim dai ngawt chu risk a sang duh da

Tin, Lalpa chu Thlarau chu a ni a; Lalpa Thlarau awmna apiangah chuan zalenna a awm thin. II korinth 3:17

II Korinth 3:17 Tin, Lalpa chu Thlarau chu a ni a; Lalpa Thlarau awmna apiangah chuan zalenna a  awm thin.  Ringtu awmkhawm chu Kohhran ho kan lo ni a,chu kohhran, mi chi hrang hrang awmkhawm naah chuan,ngaihdan leh tihdan in anglo te a awm thin,mahni ngaihdan dik viau a hriatna te leh,midang ngaihdan dik tawk loh tihna te alo chhuak a,in itsikna leh in erna alo chhuak a,chu chuan hel na,inrem lohna leh zalen lohna a lo hring a,kehdarhna a lo thleng thin,Pathian chu kan inpumkhatna anih miau avangin ate ber atanga alian ber thleng in bik a awmtheih loh a,Pathian mit hmuah chuan ang khat vek kan nih miau avangin kohhrana zalen lohna daltu mahni intih bik riauna te,midang nekna te,chapona te dah hniamin mihring hi chu indah tha ila thlarau iti zalen teh ang u,Pathian awmna apiangah zalenna a awmthin avangin hlimna leh lungawina nei theih ava hun em.

Thenkhat chuan itsikna leh elrelna avangin Krista thu chu an hril thin a, a then erawh chuan rilru tha tak puin an hril thung a;

Philipi 1:15 Thenkhat chuan itsikna leh elrelna avangin Krista thu chu an hril thin a, a then erawh chuan rilru tha tak puin an hril thung a; Midangten ani chu Pathian angaihsak lo a,a thu pawh a hrilve ngailo tia min sel vangin Pathian thu hi kan hril thin em?nge keimahni ah Pathian ram ngaihpawimawhna leh midangte hmangaihna a awmvang zawk,Pathian hria se chhandam nive ngeise tih rilru pu in nge kan hril thin a,mite sawi hmuh vang ngawtin,kan in enfiah angai tawh tak zet zet.

PANLAI NUN

Hmana len rual lungduh eng dawn lo a kan lenlai kha a van ngaihawm thin em,chun leh zua karah dawn lem neilo ten hlimzai kan vawr thin kha ania,engtik ah tak tawng leh ang i maw khang hun zawng kha. Chaw thingrum nen tual chai a,sephung laiin lungten a chhe mawlh lo,chaw tlang keih a thial chuap chuap chungin sephung kan lai thin kha a nia,a vung tha ui/vawk ek a awmte kha an lian duh leh nghal a,engmah lungkham leh dawnnei hek lo,lungfing rual kha kan a tlat pek a,chaw tlang lei a nghat meuh a kan han lai tawh te kha chu,chhun chaw eiman a awm bik hliah hliah hian ka hre thin,chu a chhapah sephung laih lai a,a kaw lu lama awm chu meihawlah a chang duh tih chu kan utawk tur vawn run a,chang tak tak ni maw,fiahna erawh ka nei lo,kan awi ve em em tho,tun hnuah zawng sephung chu sawi loh vawk/ui ek khawlaia hmuh tur pawh a awm tawh meuh lo. Ni in thlang a her meuh chuan savun hampuar chhuih lir turin mualah kan han tlan phe zuai zuai kha ania,tun lai angin phul lem awm hek l

Mi rethei chunga rorêltu suaksual chu Sakeibaknei rum ang leh savawm pawng vâk ruai ruai ang a ni.Thufingte 28:15

Thufingte 28:15  Mi rethei chunga rorêltu suaksual chu Sakeibaknei rum ang leh savawm pawng vâk ruai ruai ang a ni.

Rilru lo ruahman lawkna chu mihring chan a ni a, Lei chhanna erawh chu LALPA atangin a ni.Thufingte 16:1

Thufingte 16:1 Rilru lo ruahman lawkna chu mihring chan a ni a, Lei chhanna erawh chu LALPA atangin a ni. Mipangai kan nih chuan tum leh ruahmanna neih loh theih ani lo,mahse kan tum leh ruahhmanna ang diak diak erawh Pathian duhdan ani kher lo thin,chuvangin kan ruahmanna ang diak diak in thil alo thleng lo fo thin reng ani.

A lawmna chu LALPA danah a ni zawk a; A dan thu chu achhun azanin a ngaihtuah thin.sam 1:2

Sam 1:2 A lawmna chu LALPA danah a ni zawk a; A dan thu chu achhun azanin a ngaihtuah thin. Lawmna leh hlimna kan tawh chang hian Pa duh dan ani angem,ngaihtuah chian ava hun em,Pathian dan thubte hi kan ngaihtuah ngai em?in en fiah kan va ngai em.

Nang erawh chuan i tawngtaiin, i pindan chhungrilah lut la, i kawng khar la, i Pa aruka awm hnenah chuan tawngtai rawh; tichuan, i Pa aruka hmu thintu chuan a rul ang che.Mathaia 6:6

Matthaia 6:6  Nang erawh chuan i tawngtaiin, i pindan chhungrilah lut la, i kawng khar la, i Pa aruka awm hnenah chuan tawngtai rawh; tichuan, i Pa aruka hmu thintu chuan a rul ang che. Ringtu hmasa te kha chuan tawngtai kha an ngaipawimawh in an duh uluk thin bawk a,mi te hmuh leh hriat hlau reng reng khan khun khan takin Pathian an lo be thin kha ania,tunah erawh khawvel changkang lutuk vang nge,kan zalen lutuk tawh zawk hi,kan tawngtai pawn thenawm ten an hrelo  tih hlau reng reng in awrawl kan chhuah tawh anih hi,kan tawngtai dan hi Pathian duh dan ani chiah em?Min chhang duh angem chhut ngun ava ngai tawh em.

Khawngaihna leh thu tak chuan hnuchhawn che suh se, I nghawngah zem tlat la, I thinlung phêkah ziak rawh.Thufingte 3:3

Thufingte 3:3  Khawngaihna leh thu tak chuan hnuchhawn che suh se, I nghawngah zem tlat la, I thinlung phêkah ziak rawh. Khawngaihna vanga min chhandam tu krista hnung kan zui dawn anih chuan,khawngaihna rilru nen ama ze ril nen ke i pen hram hram ang u.

Thlemnaa in luh loh nan inring rengin tawngtai rawh u; thlarau zawngin a peih a, tisa erawh chu a chak lo a ni," a ti a. Matthaia 26:41

Matthaia 26:41  Thlemnaa in luh loh nan inring rengin tawngtai rawh u; thlarau zawngin a peih a, tisa erawh chu a chak lo a ni," a ti a.  Tun laiah ringtu te minti buai turin thil hrang hrang a rawn in lar chho zel a,enge dik a dik lo tih pawh kan ngaihtuah lo chu lamah chuan ka tlu dual dual a,tisa duh zawng leh lawm zawng lam ngawt beisei in kan hman hlel anih ber mai hi maw?

Chuvangin, “Nang muhil! meng la, Mitthi zing ata tho rawh, Tichuan Krista chuan A chhun eng ang che,” a tih kha.Ephesi 5:14

Ephesi 5:14 Chuvangin, “Nang muhil! meng la, Mitthi zing ata tho rawh, Tichuan Krista chuan A chhun eng ang che,” a tih kha. Musng lei a awmin,zan ang hrimin kan lo muhil der der em,Krista eng tel siloin a rawngbawlhna kan lo thawk reng em,sawt silo a rawngbawl kan ni mai,thireng si nung hming kan pu ve mai ang tih a hlauhawm tak set,kan in enfiah a,Krista eng ah kan awm angai ani.

PIALLEI DÂIAH

Pangpar vullai a chuai a,ni pawh thlang len kawl a her liam thin ang hian he hringnun pawh hi vullai neiin,vanglai nei mahse vaivut a siam chu vaivut ah vek siamtun atih miau avangin vaivutah a kir leh ngei dawn a,kan duh emaw duh lo emaw thihna kut vawt chuan min la man ve ngei ngei dawn ani. Tluk leh ding awn a khawsa reng rengin hringnun kan chhiar chho a,kan chhiar kan chhiar a rin lohin kan chhiar tawp leh mai thin,bul kan tan dawn chauh emaw tia kan inlak muk tentawn lai in bung chanve kan pel tawh tih reng kan hrelo a,hei vang hi aniange hriatlohna chu a A an lo tihni. Muang leia khawsa in ral awm lo na na na chu ral khel hek lo le,mahni duh lam lam ah pengin,tam tuar tur ang hrimin a theih atam chhek khawl tumin rilru ngaihtuahna leh thinlung a hman hlel a,eng dawn lo ten hmalam panin neih buk tumin a sur sa leh thim hnuai pawh sawi loin hmasawn zai rel a in hai vurin,leiro khawl khawm nan hun kan hmang zo anih ber hi.Hei ngei hi ani van ngaihlohna rau chu. Pan lai

Heng thu hi in hnenah ka sawi tawh hi, keimahah hian in thlamuanna turin. Khawvelah hian hrehawmin in awm thin; nimahsela thlamuang takin awm rawh u, keiin khawvel ka ngam ta,” a ti a. Johana 16:33

Johana 16:33 Heng thu hi in hnenah ka sawi tawh hi, keimahah hian in thlamuanna turin. Khawvelah hian hrehawmin in awm thin; nimahsela thlamuang takin awm rawh u, keiin khawvel ka ngam ta,” a ti a. Khawvelah hian sum leh pai leh in leh lo neih that lamah kan in tlak siakin,a mawi leh mawi lo pawh thluin,a hausa atang rethei ber leh,Kohhran hruaitu atang a khawtlang hruai tu chen mahni hmasial reng reng in hun kan hmang ral a,mahse chatuan daih loh tur leh ral mai tur kan buaipui mek lai hian,kan chungah harsatna leh manganna kan tawk fo a,kan thil neih te khi kan thlamuan pui zo tak tak si lo,Thlamuan leh hahchawlhna kim nei tu Lal Isua neih ava hun em,tun lai thil awmzia nen hian Pan tur dik pan a hun ta,tawngtai satliah a tawk lo a,thuhril satliah atawk lo a,nun a nunpui a hun tawh tak zet.

Nimahsela Peteran, “Tangka leh rangkachak engmah ka nei lo; nimahsela ka neih chhun ka pe ang che: Nazaret Isua Krista hmingin kein kal tawh rawh,” a ti a.Tirhkohte 3:6

Tirhkohte 3:6 Nimahsela Peteran, “Tangka leh rangkachak engmah ka nei lo; nimahsela ka neih chhun ka pe ang che: Nazaret Isua Krista hmingin kein kal tawh rawh,” a ti a.  Midangte tanpui turin kan neih rosum in a tlin lo ani mai thei e,kan harsat lai leh kan remchan lohlai te pawh ani thei,mahse kan theih chhunchu Lal Isua hming a an mahmawh tak pek hi ani,Petera hian cheng tlem lo ak ta se,kha a tih dam kha pein a mamawh tak zawk damna kha a pe thei kher lo ang,mahse remruat fel tu a rawng abawl sak thin Pathian khan a ropuina tih lan nan hmanrua ah a neih lohna kha ahmang mai zawk ani,tu te pawh Midang tanpui nan hian hmanrua kan ni thei tam lua awm lo,sum chauh hi hma theh atan hmang lo ila Lal Isua rin chhan chung zel in a ropuin nan midang tan pui zel turin Isua hi hmatheh ah i hmang ila,midang te tan malsawmna kan ni mai.

Pathianin, ‘Ni hnuhnungahte chuan heti hi a ni ang a, Mi zawng zawng chungah ka Thlarau ka leih ang a; Tichuan in fapate, in fanuten ka thu an hril ang a; In tlangvalten inlarnate an hmu ang a, In putarten mumangah an mang ang a;

Tirhkohte 2:17 Pathianin, ‘Ni hnuhnungahte chuan heti hi a ni ang a, Mi zawng zawng chungah ka Thlarau ka leih ang a; Tichuan in fapate, in fanuten ka thu an hril ang a; In tlangvalten inlarnate an hmu ang a, In putarten mumangah an mang ang a; Hun khirh tak kan tawn mek laihian,Pathian thu hi kan ngaihtuah ngai em,Pathian thu hi a daw silo a,nge chung hun te chu hman ah pawh alo thleng tawh a lawm Pathian a awm taktak lo kan ti dawn nge,a lokal leh thuai nghak hlel takin in ringreng in kan awm zawk dawn.

Exodus 14:21 Tin, Mosian tuipui chungah a kut a han phar a: tin, LALPAN zankhuain khawchhak thli na takin a rawn thlehtîr a, tuipui chu a nem kîrtîr a, tin, tuipui chu lei chârah a chantîr a, tin, tuite chu a lo inthen ta a.

Exodus 14:21Tin, Mosian tuipui chungah a kut a han phar a: tin, LALPAN zankhuain khawchhak thli na takin a rawn thlehtîr a, tuipui chu a nem kîrtîr a, tin, tuipui chu lei chârah a chantîr a, tin, tuite chu a lo inthen ta a.

Thlarau ngunhnam(Soul of The sword)

Ni khat chu,mi pakhat a hmel ka hmuh miah loh,mihring nge enge ni tihpawh hriat loh hian ngunhnam min pe a,tichuan kal chhuak la misual i hmuh a piang chu that zel rawh tih thu pek min pe a,mahse chu ngunhnam chu alianin a rit hle a,keimah mai a chawi ka tum chuan ka zo lo reng reng a a,chutia vawi tam chawi ka tum hnu ah pawh ka chawi kang theih mai loh avang chuan chu ngunhnam min pe tu chuan ka kut ah min rawn dek a tichuan ka chawi thei ta a,chu ngun hnam ka vawn chhung chuan mitha lo leh fel lo tinreng chu an thiltih ang zel chu ka hmu thei a,eiru ka hrethei a,rukru leh zurui nen ks leh sualna dang nei te nen lam,ti chuan chu ngunhnam chu kengin kawtthler lun laiah te kengin mitha lo tinreng chu ka that ta a,a tawp ber ah chuan ks chu ka that a,ka kut leh taksa dangah te chuan thisen ka kai nuai a,mi tamtak ka thah hnu pawh chuan Police lam leh NGO lam reng reng an lang lo,keimah zawk chuan rorelna dawhkan ah chuan ka va in report a,chu dawhkan chu leilam ang ani lo,

Thufingte 3:34 Mi hmusittute chu a hmusit thin a, Inngaitlâwmte erawh chu khawngaihna a pe thin.( Proverbs 3:34 Surely He scorns the scornful, But gives grace to the humble.)

Thufingte 3:34  Mi hmusittute chu a hmusit thin a, Inngaitlâwmte erawh chu khawngaihna a pe thin. Kan dinhmun that vang a chapo a,midang te hmusittur kan ni lo,krista zuitu kan nih a,a mah kan rin chuan inngaitlawm tak a mi dang te tanpui tur zawk kan lo ni.   PROVERBS 3:34 SURELY HE SCORNS THE SCORNFUL, BUT GIVES GRACE TO THE HUMBLE.

Sam 74:16 Chhun hi i ta ani a, zan pawh i ta a ni: Nangin entu leh ni khi i buatsaih a.(Psalm 74:16 The day is Yours, the night also is Yours; You have prepared the light and the sun.)

Sam 74:16 Chhun hi i ta ani a, zan pawh i ta a ni: Nangin entu leh ni khi i buatsaih a.   Psalm 74:16 The day is Yours, the night also is Yours; You have prepared the light and the sun.

Thufingte 15:18 Mi thinchhia chuan inhauna a chawk tho va, Mi thluak nem erawh chuan inhauna a tireh.

Thufingte 15:18  Mi thinchhia chuan inhauna a chawk tho va, Mi thluak nem erawh chuan inhauna a tireh.

Thufingte 15:8 Mi suaksual inthawina chu LALPA tana tenawm a ni; Mi tha tawngtaina erawh chu a lawmzawng a ni.

Thufingte 15:8 Mi suaksual inthawina chu LALPA tana tenawm a ni; Mi tha tawngtaina erawh chu a lawmzawng a ni.

Leilung leh a chhûnga thil awm zawng zawng hi LALPA ta ani a; Khawvel leh a chhûnga chengte nên hian.

Sam 24:1  Leilung leh a chhûnga thil awm zawng zawng hi LALPA ta ani a; Khawvel leh a chhûnga chengte nên hian.

Sam 34:10 Sakeibaknei vanglaite chu an tlachhamin an ril a tam thin a: LALPA zawngtute erawh chuan thil tha rêng rêng an tlachham lo vang.

Sam 34:10  Sakeibaknei vanglaite chu an tlachhamin an ril a tam thin a: LALPA zawngtute erawh chuan thil tha rêng rêng an tlachham lo vang.

I Timothea 6:16 amah chauh chuan thih theih lohna a nei a, hnaih theih rual loh engah chuan a awm a, amah chu tumahin an hmu ngai lo va, hmuh pawh an hmu thei hek lo; ama hnenah chuan chatuana chawimawina leh thiltihtheihna awm rawh se. Amen.

I Timothea 6:16  amah chauh chuan thih theih lohna a nei a, hnaih theih rual loh engah chuan a awm a, amah chu tumahin an hmu ngai lo va, hmuh pawh an hmu thei hek lo; ama hnenah chuan chatuana chawimawina leh thiltihtheihna awm rawh se. Amen.

I Timothea 6:10 Tangka sum ngainat hi sual tinreng bul a ni si a; chu chu thenkhatten an awt a, rinna chu an kal bosan a, anmahni leh anmahni lungngaihna tam takin an inchhun tlang ta chuk a.

I Timothea 6:10 Tangka sum ngainat hi sual tinreng bul a ni si a; chu chu thenkhatten an awt a, rinna chu an kal bosan a, anmahni leh anmahni lungngaihna tam takin an inchhun tlang ta chuk a.

Krista chu amah ngei taksa chhandamtu nia kohhranho lu a ni ang bawk hian, pasal chu nupui lu a ni si a. Ephesi 5:23

Krista chu amah ngei taksa chhandamtu nia kohhranho lu a ni ang bawk hian, pasal chu nupui lu a ni si a.  Ephesi 5:23

I Korinth 11:12 Hmeichhia hi mipa atanga chhuak a ni ang bawkin,mipa pawh hi hmeichhe laka piang a ni si a; amaherawhchu engkim hi Pathian atanga chhuak vek a ni.

I Korinth 11:12  Hmeichhia hi mipa atanga chhuak a ni ang bawkin,mipa pawh hi hmeichhe laka piang a ni si a; amaherawhchu engkim hi Pathian atanga chhuak vek a ni. 

I Korinth 11:15 Hmeichhia erawh chuan sam sei a neih chuan a tan ropuina a ni zawk; a sam chu a khuhna tura pek a ni si a.

Hmeichhia erawh chuan sam sei a neih chuan a tan ropuina a ni zawk; a sam chu a khuhna tura pek a ni si a.  I korinth 11:15

Luka 16:10 Tupawh tlemte chunga rinawm chu tam tak chungah pawh a rinawm thin; tupawh tlemte chunga rinawm lo chu tam tak chungah pawh a rinawm lo thin a ni.

 Tupawh tlemte chunga rinawm chu tam tak chungah pawh a rinawm thin; tupawh tlemte chunga rinawm lo chu tam tak chungah pawh a rinawm lo thin a ni.  Luka 16:10

LALPA tih reng mi chu a nihlawh e, Thinlung tikhauhtu erawh chu vanduainaah a tlu lut ang.Thufingte 28:14

Thufingte 28:14  LALPA tih reng mi chu a nihlawh e, Thinlung tikhauhtu erawh chu vanduainaah a tlu lut ang.

Ramin a bawhchhiat chuan puipate an inthlak zut thin, Mi thil ngaih dan thiam leh hriatna neitute avâng erawh chuan ram chuan a din rei phah ang.Thufingte 28:2

Ramin a bawhchhiat chuan puipate an inthlak zut thin, Mi thil ngaih dan thiam leh hriatna neitute avâng erawh chuan ram chuan a din rei phah ang.Thufingte 28:2

Mahni inngaihlua chhâng pawh nei si lo ai chuan, Tuma ngaihsan loh chhiahhlawh nei chu a tha zawk.Thufingte 12:9

 Mahni inngaihlua chhâng pawh nei si lo ai chuan, Tuma ngaihsan loh chhiahhlawh nei chu a tha zawk. Thufingte 12:9

Kan thinlung hlimna a chuai ta; kan lâm lusûnah a chang ta.Kan lû ata lallukhum a tla ta; Kan chung a pik e, kan tisual ta si.Hemi avâng hian kan thinlung a chau va, Hêng avâng hian kan mit a thim;Zion tlâng chu a tiau tâk avângin, Sihalte a chhûngah an lêng.Nang chu LALPA, kumkhuain i lal a; I lalthutthleng chu chhuan zawng zawng thlengin.Tah Hla 5:15-19

 Kan thinlung hlimna a chuai ta; kan lâm lusûnah a chang ta. Kan lû ata lallukhum a tla ta; Kan chung a pik e, kan tisual ta si. Hemi avâng hian kan thinlung a chau va, Hêng avâng hian kan mit a thim; Zion tlâng chu a tiau tâk avângin, Sihalte a chhûngah an lêng. Nang chu LALPA, kumkhuain i lal a; I lalthutthleng chu chhuan zawng zawng thlengin. Tah Hla 5:15-19

Bâwihte chu kan chungah an lal a; An kut ata min chhanchhuak tûr tumah an awm lo.Nun chân hlauhawm khawpin kan chaw kan ei thîn; Thlalêra khandaih avâng chuan.Kan vunte chu thuk ang maiin a sa a; tâm kâng sâ avângin.Zion-ah hmeichhiate chu an pâwng sual a, nulate chu Juda khawpuiah te.Lal fate an kutin an khai a, upate hmêl an zah lo.Tlangvâlte buh her khâwl an hertîr a; Naupangte thingtuah têl hnuaiah an pai chawn chawn a.Tahhla 5:8-13

 Bâwihte chu kan chungah an lal a; An kut ata min chhanchhuak tûr tumah an awm lo. Nun chân hlauhawm khawpin kan chaw kan ei thîn; Thlalêra khandaih avâng chuan. Kan vunte chu thuk ang maiin a sa a; tâm kâng sâ avângin. Zion-ah hmeichhiate chu an pâwng sual a, nulate chu Juda khawpuiah te. Lal fate an kutin an khai a, upate hmêl an zah lo. Tlangvâlte buh her khâwl an hertîr a; Naupangte thingtuah têl hnuaiah an pai chawn chawn a. Tahhla 5:8-13

Kan dam chhûng kumte chu kum sâwmsarih ani a, Chakna avângin kum sâwmriat pawh a ni thei a; Nimahsela a reina chu thawhrimna leh lungngaihna mai a ni; A ral thuai a, keini pawh kan thlawk bo thin a nih hi.Sam 90:10

Sam 90:10  Kan dam chhûng kumte chu kum sâwmsarih ani a, Chakna avângin kum sâwmriat pawh a ni thei a; Nimahsela a reina chu thawhrimna leh lungngaihna mai a ni; A ral thuai a, keini pawh kan thlawk bo thin a nih hi.

Mi thatchhia chuan ramvaka a kah rawh tûr a nei lo. Mihring sum hlu chu taihmak a ni.Thufingte 12:27

Thufingte 12:27 Mi thatchhia chuan ramvaka a kah rawh tûr a nei lo. Mihring sum hlu chu taihmak a ni.

Mi suaksualte remruat anga awm ngai lo va, Mi sualte kawng pawha ding ngai lo va, Hmusittute thutphah pawha thu ngai lo mi chu a eng a thawl e.Sam 1:1

Mi suaksualte remruat anga awm ngai lo va, Mi sualte kawng pawha ding ngai lo va, Hmusittute thutphah pawha thu ngai lo mi chu a eng a thawl e. Sam 1:1

Sum tam tak aiin hming that hi thlan zawk tûr a ni a, Tangka leh rangkachak aiin duhsakna a ngainatawm.Thufingte 22:1

 tam tak aiin hming that hi thlan zawk tûr a ni a, Tangka leh rangkachak aiin duhsakna a ngainatawm. Thufingte 22:1

VANRAM KAI TUR THLARAU

(Thupuan 3:1 “Tin, Sardis khuaa kohhranho tirhkoh hnenah chuan heti hian ziak rawh: ‘Pathian Thlarau pasarih leh arsi pasarih neia khan heng thu hi a sawi a ni: I thiltihziate ka hria, thi reng si a, nung hming i put hi.) Ka awmna hmunah bawk khan ka lo awm leh a, Ri mak leh danglam deuh a hma ka hriat aia mak zawk hi ka hre leh a,khawi lam atanga lo kal nge ti a ka zawn vel ruai lai chuan,ka thlang lawk kawngpui thlang lam atang hian alo ni a,kawngpui zautak atang hian thlarau puan varsin sin an ke zawng zawng khuh vek chu,an rawn thlawk khawm dul dul a,ka en reng a,ka thawm hriat a chu,chu an lo thlawk thawm chu niin.Tichuan khung lai thlarau ho khu an varin an van thianghlim emem vanram kai tur thlarau an ni ngei ngei ang tia ka ngaituah mek lai chuan ka dinglam atang chuan Pathian aw ni awm tak hian khung thlarau ho khu vanram kai tur thlarau an nilo,vanram kai tur thlarau chu i thlarau mit chauhin i hmu thei ang a rawn ti thum khur khur a,ka thlaru mit chu men ka tum

A thinur chu mit khapkar chauh ani si a; A duhsaknaah chuan nunna a awm thin. Tahna hi riak tûrin tlai lamah a lo lut thei a, Zingah erawh chuan hlimna a lo thleng thin.Sam 30:5

 A thinur chu mit khapkar chauh ani si a; A duhsaknaah chuan nunna a awm thin. Tahna hi riak tûrin tlai lamah a lo lut thei a, Zingah erawh chuan hlimna a lo thleng thin.Sam 30:5

"Remna siamtute chu an eng a thawl e; Pathian faa vuahin an la awm dawn si a. Mathaia 5:9

"Remna siamtute chu an eng a thawl e; Pathian faa vuahin an la awm dawn si a.  Mathaia 5:9