Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2020

MANGTHA LE

M imang pianga lo seilianin,pan lai nun ten hman lai an chang zo ta a,sulhnu ti a chhalin kohkir theih ani silo,thinlai an cham e,nuih laini leh lawm lai ni kha,parang chuaiin ral tawh mahse a thar leh thin lai ril an,kum kal ta zawng mual an a liam e,a liam pui silo thinlai ril an,rualduh tuai ang lawmlai,awi maw lengin a dang zolo e,val lung mawl iangin,a kal hnap hnap e din zai rel lo ten, A tlang leh mual dang silo,sul ang haw kawng,zawh lam tluang thui mahse tuanna hmun khat nau ang nui za min dan chuang lo e,kar lam hlain tawnnni her lo mahse thinlung hmun khat thlarau nen,lungrual za a lengin sik tui thiang dawn za a,kan lenna nghilh thei hian ka mawi ne maw? N au ang tap a,chhun rawl kan fakna,,lawina hmun lo mahse chawbel kan tawm a,lai khum thehnem bel za a,lung kan rual lai kha ka dawn kir thin a,,hmatiang sawnin then zai rel tawh mah ila,suihna hrual hrui erawh a zam a la vuai lo a,a suih a thawl hek lo,ngai lo awm ang i maw? G ospel hmai kawr vuah a,kum hl

PAR ANG HRINGNUN

Pan lai nun ten mual an liam a, that lai nun te hman lai an chang ta si,ui in auh kir tum mahila,hlimthla chauh mai lo zawng chan reng kan nei silo. Hringnun hian vul lai ni leh that laini nei thin mah se,pangpar ang mai a vuai hun leh chul hun a nei thin,tar nih a,bawihsawm ngai nih chiah hian that lai hun kha,ngaihtuah loh theih loh ani thin,mit in a hmu a,bengin a hria a,mahse tisa erawh a chak silo,thil hlui te an ral a,thilthar alo chhuak leh ang hian mihring hmasa chu vaivut ah vui liam ania,mihring thar in a rawn thlak leh thin,pangpar pawh mawi takin vul mahse a chuai leh a,hun a lo kal zel a,par dang a rawn chuang leh thin, Pangpar mawi tak hian zu a pai a,chu zu chu khuai leh Phengphehlep ten an bawm thin,mahse par vul ve tho zu nei lo erawh an awm a,chung te chuan tlan tu leh bawmtu an nei ve lo,mal takin an vul thlawn mai thin.chutiang chiah chuan that lai leh vang laini hian zu zun kan neih ava ngai em,parmawi bawm loh kan ni ve mai ang e.mah ni par par a par v

Nangin vawi thum mi phat hma loh chuan ar a khuang lo ang. (John13:38)

Nangin vawi thum mi phat hma loh chuan ar a khuang lo ang. (John13:38) Simon Peteran a hnenah,''Lalpa,khawiah nge i kal dawn?'' a ti a.I suan,''ka kalna turah,tunah nangin mi zui thei lo ang;nakin hnuah erawh chuan mizui ang,'' a ti a,a chhang a. Peteran a hnenah,''Lalpa engati nge tunah pawh ka zui theih loh ang che?Nangmah a vangin ka nun ka paih  ang'',a ti a. Isuan,''keimah avangin i nun i paih ang maw?Tih tak meuh in,tih tak meuh in ka hrilh a che,nangin vawi thum mi phat hma loh chuan ar a khuang lo ang. Le, kumin chu kum bul tan phat atangin hripui in min nang ching a,khawvel a buai a,hawrun pui ani ringawt,mahni sa himna beisei in,kan haw sup sup a,kum that loh kum anih vang nge ni leh lam leh lam ah buiana kan tawk a,kan tet tawh nak laiin nek sawr kan la nih leh zel a,mahni eikhawp pawh thawk chhuak zolo kha,ram thenawm ten min han nek min han nek phei chuan thlamuan ngaihna hi a awm lo reng reng,khawv

MERRY CHRISTMAS

M ari rai teuh chung nen khawvel dan a hming chhiar na a tel turin Josepha chuan a nupui chu Judai ram pan in,sabeng tung nen a kal pui a,an fa lo piangtur chu nghak hlel tak chung siin khawvel dan hnial ngam silo chuan a thlahtu te khaw lam pan chuan chhun leh zan pawh sawi loin a hmangaihi chu thih leh dam karah chuan a hruai bauh bauh a. E nna nu nne m a chu,buai leh harsatna pal tlang tur a duan anih ang takin nu pum chhung a awm lai pawh in zinkawng thui tak a zawh a,chaw leh tui mumal a dawng hian ka ring lo,thlaler ni sen sa leh tui; lum deuh pup bak lo chu dawn tur anei hian ka ring lo,remtuattu fel remruatna chu mihring dan theih ni hek lo le, R iah run an vai a,Judai ram khawpui ah,u leh nau te an hre lo,khawi ah nge khawi lam tluang nge an zawh tak ang,Pa thinlung a mangang a,a hmangaih mari lah a hun a hnai tawh si,chungnung bera thiltih theihna a in nghah chauh lo chu tihtheih reng an nei ta lo,engtik lai pawh a tlai ngai lo Pathian,ni li a liam zet loh a,La

I KIANG A AWMRENG ATANA I DUH CHU

I kianga awm reng atana i duh chu: 1)Ngaihsak rawh, 2)A duh zawng leh nuam tih zawng hrerawh, 3)A chanchin kim chang,a dinhmun,eng ang chhung kua nge an nih hre ngei ngei rawh, 4)A tam thei ang ber biak tum rawh,chuti lo zawng a theihnghilh dah ang che, 5)A incheina sawisel fo suh,a mawi lo lutuk tur erawh ven sak rawh, 6)Ti thinur fo lo turin fimkhur rawh,chuti lo zawng i kiangah a hlim lo dah ange, 7)A changchuan hnial fiam thin rawh,mahse a thlemna tur tha tawk hruahman hmasa la, 8)Hun a rei hnu chuan han tihtauh khum zeuh thin teh,mahse reilo te chauh a rilru hriat nan,a mangang lutuk dah ange, 9) Inhmeh itih zawng taka a inchei chuan fak thin rawh,mahse thuhnuai lutuk suh, 10)Midang lak a i thinrimna a chungah hritla suh, 11)A zilh chein ngaithla thin rawh, 12)I ngaihdan a ngaihdan kha ngaipawimawh la,i rilrem zawng anih vak lo leh a her remdan zawng vat thin rawh, 13)A harsatna hriatthiam pui thin rawh, 14)Mi zingah hau rengreng suh,a zak lutuk dah ange, 15)I tan a pa

UR LAWK ZAN

U ang pui chang lo se panlai nun kha,hman lai alo ni ve ta reng mai,dawn changin lung a leng a thinlai an a thar leh thin,thlasik thuam famkim nen u te hnung zui a tlai var ve phet tum a,dar 10:00pm a lo rik dek dek a muthlu leh nghal mai si kha,puak haw ngai ni tih inhrereng chung a ute tlaivar tur ngen ve phet kha chu,ava han at thlak in ava han tul lo let ling em,mahse tlaivar khan zun anei tlat aniange,kum tin tlaivar ve tumin dar 10:00pm thleng bak kha meng thei hek lo i. R emna lal piancham pha lawm tur a inbuatsaihna pawn avawr tawp a thleng ta,kawi tin leh thlertin  chei mawi te chu a mawi kher mai,chhung tin te inbuatsaihna pawh atha thawkhat a,lalpian champha lawm turin khuavel chu a inring tawh hle a,engthei chikim engin kawt lai zau amawi ngei e,chung van thiang tak nen. L eng i leh valan rem channa leiin len lai an chen a,an mawi ngei e van hnuai khua vel an,zan khawvawt leh thalsik tum kawng zam vel te chuan ran intlawm min ngaihtuah tir a,hmar arsi leh chun

I NGAIHZAWNG CHU

I ngaihzawng chu: 1)I care emem tur ani, 2)Ka hmangaihche ti nghal ngawt suh, 3)Eng ang mize punge anih hrechiang suh, 4)I thiante aiin i ngaipawimawh tur ani, 5)An chhungkua chanchin zir rawh, 6)Tiam tlat e tihpui tur ani maithei,chuvangin inghahna tlak ani em tih hre rawh, 7)Eng ang thiannge a kawm thin hre hmasa rawh,. 8)Mipa tan i duat tur ani a,hmeichhe tan i zahthiam tur ani, 9)A duhzawng leh tuizawng sawipui thinrawh 10)I hrethiam thin tur ani, 11)I thinrim khum ngam tur ani, 12)I secret i hrilh ngamtur ani, 13)A thinrimna i ti zia awmthin tur ani, 14)A hunah chuan i tlawm tur ani, 15)I betam tur ani, 16)A hriatah i ngaihzawng hlui chanchin i sawi tam tur ani lo, 17)I len chhuah pui zeuh zeuh tur ani, 18)I fawhin i rilru zawng zawng i pe tur ani, 19)I ngaihzawn chhan i hretur ani, 20)In inbiak emaw,In len in emaw,engmah hrilh loin,i hawsan in emaw i reh san tur ni lo,

MI DANG TAN MALSAWMNA

Hringnunah hian mitin te hian kawng eng emaw tal hian harsatna leh buaina kan tawk thin,chung hunah chuan tanpui tu leh thlamuan tu kan zawng ruai thin,a then chu mahni mihring puite bul a hmuta an awm rualin,mihring puite thlamuanna duh khawp lo leh mihring pui thlamuantu pawh nei lo an awm bawk a,a then Pathianah beiseina nei an awm laiin,Pathian beiseina chang hrelo an awm bawk,chumi anih avang chuan he hrignun kawng hi fimkhur tak a zawh angai a, Thufing in,''tih dam aiin in ven atha zawk'',a tih ang deuh khan,midang chunga harsatna siam lo turin,nitin invawn uluk a va pawimawh em!Hliam natak hian damdawi-in pan thin mahse,a luhthuk tawh chuan eng damdawi mahin a chhawk zo tawh thin lo,tichuan chu hliam chuan a ei,a ei a,hliamtuar tu chu a thih phah hial thin,chutiang chiah chuan tuna i thil tih te,i fiamthu thawh te,i thusawi te kha fingin tha ti viau mahla,midangte ti beidawng a,ti tlu tu anih dawn ai chuan sawi lo mai rawh. I thian/kawppui kha i kalsa

I thinlung zawng zawng a i hmangaih chu

I thinlung zawng zawng a i hmangaih chu:- 1)A hlim loh i phal lo ang, 2)Thil harsa tak pawh nise,a duhzawng tih hlawhtlin sak loh i hreh viau ang, 3)A message leh Phone call i nghakhlel thei viau ang, 4)A mualpho i phal lo ang, 5)A biak loh che pawn biak i tum talh anga,biak dan remchang i zawng tangtang ang, 6)Nanglo midang angaih ven i hlau emem anga,chumi atih lohnan i veng anga,i vil reng ang, 7)A nat i phal lo anga,anat in i nat pui ve ang, 8)A tana thalo tur atih i phal lo anga,a theih chin chinah i veng bawk ang, 9)I ngai emem anga,a bul a awm i chak anga,i thlahlel emem bawk ang, 10)Eng ang pawn kalsan tum che mahsela,dan hram i tum anga,i mittui pawh aluang ngei ang, 11)A tan engmah i ui lo anga,a mamawh tihsak hram i tum thin ang, 12)A tan a hun pawimawh,eg:Birthday,Hlawhtlin chang te leh thildang ah i lawmpuiin lawmthu hrilh i chak hle thin ang, 13)I bulah lo a hlim theih taktak i ring lo anga,mi dang in an tih hlimzawh i ring lo ang, 14)Midang a ng

LAL LOH KAWR

Khawvel thuamhnaw ah chuan tlawm ber leh mite endawng tih theih khawp hial a thuamhnaw thlan awm loh ber hnathawh thuamhnaw hi a van lo hlu em, mi zawng zawng tan in hmeh lo,zu awm ve hauh lo a,a ha tu a piangin an mawi pui a, a hmel leh lan dan tlawm mahse a tih theih erawh a ropui thung,khawi hmunah pawh zu leng vek a, thlan laihna ah a rem emem a,mi tan pui nan a rem emem a,nu la rim nan a zahpui awm chuang lo, office dawr nan a smart lo chuang lo a,inkhawm nan a thing viau chuang lo, engkim tih pui theih loh a nei tlat lo a fai phawt chuan,miten thlang lo mahse keini zawng i thlang zel ang u,hnathawh bansana chhungkua chawm ta an awm ngai lo, Thuamhnaw dang hi a mawi lo/smart lo ka tihna ani lo a,thuamhnaw man to tak ha chunga tanpui ngai tanpui dawn chuan chhuan lam tam tak a awm thin,chu chuan kan duh reng pawh thatna mi chung a thlen min dal tu ani thei,  kan thuamhnaw a fai emmai ti a kal pelh mai a awl thin,mahse chung mawina thuam famkim a awm pawh a,eng ti kawng

''A RIM CHU LALPA MALSAWM RAM RIM ANI''.

''A RIM CHU LALPA MALSAWM RAM RIM ANI''. I rim a tui tawk em? Kum tam a liam a,thlatam a liam a,Zoram pawn hmasawn zai relin Western Style kan copy ta nual mai, Transportation lam  pawh tha chho in,thil teber atanga, a lian ber thlengin kan ban phakah a inchhawp ta rup mai, kan thuamhnaw te pawh Pipu te hun ang ngawt chu ani lo, Kawrchung,Tie,Rap Cap, Bracelet,Thi, leh Kawnghren chen in a western ta ruih mai. Chu mai duh tawk loin, Dudorance lamah pawh tan kan la nasa hle a,heng Lip stick,Hair  Gel,Lotion,Feet up,Rollon,Facewash leh Perfume chenin kan in thuam tawh a,mi zing a lan mawi loh leh rimtui loh hlau reng reng in,man to tak tak nei deuh leh nei lo deuh te pawn kan hmang nuk a, mit leh hnar ah chuan a mawiin a rim pawh a tui chak chak khawp mai, mahse chhungril mawina leh rimtuina chu a thlen chuang silo,Pangpar mawi tak chu pawn lang atang in hnim ila chhung ril a thlen meuh chuan a rim tuina a zual sauh sauh thin,mahse hringnun par ti rimtui a ti

Hmangaihna diktak a awm leh a pawimawhna

Hmangaihna hi enge anih? Hmangaihna chu thinlung a tang a chhuak thatna a khat, midang te lem zo thei leh thinlung ti tuiral a hneh thei ti ila kan sawi sual awm lo e,Hmangaihna chuan bawh chhiat na zawng zawng a khuh bo thin(Thufingte 10:12) a tih ang hian, hmangaihna ah chuan mawi lo hi alo mawi a,fel lo hi a lo fel a,rem lo pawh a lo rem thin. Mahse mihring kan ni a famkim lo kan nihna ah ah hian kan famkim loh zia alang leh fo a,hmangaihna dik pawh kan paw chhuak ngam leh lo thin a chhan chu rinna derdep pu mi,thli chhia chhem tluk mai theih kan nih thin vang ani,Lal Isua chanchin han sawi lawk ila,”Pathian in khawvel a hmangaih em em a a fapa mal neih chhun a pe'', tih chu mi tinin kan hreput a,,mahse chu a hmangaihna chuan enge a tih/thawh chu hrereng chungin kan hai der lui thin, thlemna te,thi khawp hiala thlan tui far na te, mualpho tak a, a nunna a hlanna te kha kan theihnghilh leh si thin, Pathian hmangaihna chuan chatuan nun nei lo chatuan nun min pe a,

Top 16th cocktails Starting from H

1) Harvey Wallbanger: This IBA official cocktail was reportedly invented in 1952 by famous three-time world champion mixologist Donato 'Duke' Antone. Receipt: 1. Fill Highball glass with ice cubes. 2. Pour 45ml vodka and 90ml orange juice over ice. 3. Stir gently and top with 15ml Galliano. 4. Garnish with orange slice and maraschino cherry. 2) Hairy Navel :This is a stronger variation of "Fuzzy Navel" cocktail with vodka. Receipt: 1. Put some ice cubes into a highball glass. 2. Pour 50ml peach schnapps and 30ml vodka. 3. Top with orange juice and garnish with an orange slice. 3) Hazelnut Martini :An interesting Martini variation with Frangelico (hazelnut liqueur) and cacao liqueur. If you like it mild, some recipes also suggest adding about a half shot cream. Receipt: 1. Combine 60ml vodka, 15ml Frangelico and 15ml Creme de Cacao white in a shaker with ice. 2. Shake well and strain into a chilled cocktail glass. 4) Hellboy: Very interesting cocktail if yo

Top 18th cocktails starting from G

1) Galliano Hotshot: 1. Pour 20ml Galliano into shooter glass. 2. Carefully add 20ml espresso and 10ml cream on top of Galliano. 2) Garibaldi : 1. Fill rocks glass with ice. 2. Add 70ml orange juice and 30ml Campari. 3. Stir gently and garnish with orange slice. 3) Gibson : 1. Fill shaker with ice, add 60ml gin and 10ml dry vermouth. 2. Stir and strain into cocktail glass. 3. Garnish with silverskin onion peel. 4) Gimlet :Classic gin-based cocktail with a long history since the beginning of 20th century. This recipe is from "The Fine Art of Mixing Drinks" (1958), but the ratio of gin to lime is now a debate, as well as inclusion of sugar syrup, modern versions often omit that. Some variations suggest using sweet "Rose's lime juice" instead of fresh lime juice. A popular variation has vodka instead of gin, that is called "Vodka Gimlet". Also "Daiquiri" is very similar to Gimlet, using rum as a base. Receipt: 1. Fill a mixing glass

Top 12 cocktail starting from F

1) El Presidente: Classic cocktail from 1930s, this is the popular variation that was created in Havana during Prohibition. 1. Fill shaker with ice cubes. 2. Add 45ml white rum, 30ml dry vermouth and 30ml orange curaçao. 3. Finally add a dash of grenadine and shake well. 4. Strain into chilled cocktail glass. 5. Garnish with orange peel. 2) Fireball: This recipe is for 3 shots. 1. Fill shaker with ice cubes. 2. Pour 75ml white rum, 75ml Goldschläger (cinnamon schnapps) and 3 dashes of Tabasco sauce. 3. Shake well and strain into shots. 3) Flaming Dr Pepper: Although Dr. Pepper is not one of ingredients of this cocktail, it is claimed that it tastes like Dr. Pepper. 1. Fill a pint of beer. 2. Pour 30ml Amaretto into shot glass. 3. Carefully pour 15ml Bacardi 151 or other high-proof liquor on top of Amaretto. 4. Light the shot and allow it to burn for several seconds. 5. Drop the flaming shot into the beer and drink quickly. 4) Flaming Lamborghini :Very strong and beautiful c

Top 9th cocktails starting from D

1) Daiquiri: By legend, this IBA official cocktail was invented around 1900 in a bar named Venus in Santiago by a group of American mining engineers. Daiquirí was one of the favorite drinks of writer Ernest Hemingway and president John F. Kennedy. 1. Put ice into shaker. 2. Add 45ml white rum, 25ml lime juice and 15ml sugar syrup. 3. Shake well and strain into cocktail glass. 2) Dark 'N' Stormy :IBA official long drink. 1. Fill highball glass with ice. 2. Pour 60ml dark rum and top with 100ml ginger beer. 3. Garnish with lime wedge. 3) Death In The Afternoon :Ernest Hemingway's cocktail who contributed it to a 1935 book of celebrity recipes. 1. Pour 30ml Absinthe into champagne flute. 2. Fill the glass with iced champagne. 4) Delta Sunset : 1. Fill shaker with ice. 2. Add 25ml sambuca, 25ml Cointreau and 25ml lemon juice. 3. Shake well and strain into cocktail glass over ice. 5) Derby IBA :This is the IBA version of this cocktail. Another popular drink also call

Top 19th cocktails starting from C

1) Caipirinha: Famous Brazil national cocktail made with Cachaça. The word caipirinha is the diminutive version of the word caipira, which refers to someone from the countryside, being an almost exact equivalent of the American English hillbilly. 1. Cut half of lime into wedges, place them with sugar into rocks glass and muddle. 2. Add 50ml Cachaça and stir so that some sugar is dissolved. 3. Add crushed ice and stir a little bit to melt some of the ice. 4. Garnish with a lime piece. 2) Caipiroska: A variation of Caipirinha made with vodka instead of Cachaça, also popular in Brazil and nearby countries. Also known as Caipivodka or Caipirodka. 1. Cut half of lime into wedges, place them with sugar into rocks glass and muddle. 2. Add 50ml vodka and stir so that some sugar is dissolved. 3. Add crushed ice and stir a little bit to melt some of the ice. 4. Garnish with a lime piece. 3) California Root Beer: 1. Put some ice cubes into highball glass. 2. Pour 30ml coffee liqueur,

Top 40th cocktails starting from B

1) B&B  -Classic cocktail, its name stands for "Brandy and Benedictine". May be served on the rocks or straight up - chilled and strained. HOW TO PREPARE: 1. Put some ice cubes into brandy snifter glass. 2. Pour 50ml brandy and 50ml Benedictine. 3. Stir well. 2) B52 -The name of this IBA official cocktail refers to the US B-52 Stratofortress long-range bomber. HOW TO PREPARE: 1. Pour 20ml Kahlua into shooter glass. 2. Very carefully pour Bailey's on top of Kahlua followed by Cointreau. 3. Serve flamed and drink flamed using long straw. 3) B55  -Popular variation of B-52 shooter. HOW TO PREPARE: 1. Pour 20ml Kahlua or other coffee liqueur into shooter glass. 2. Pour 20ml Bailey's on top of Kahlua. 3. Very carefully pour 15ml Absinthe on top of Bailey's. 4. Serve flamed and drink flamed using long straw. 4) BACARDI COCKTAIL - Pre-dinner IBA official cocktail. Grenadine version of the cocktail originated in the U.S. HOW TO PREPARE: 1. Fill shaker wit

Top 19 cocktail Starting from A

1.ABC Abbreviation stands for Amaretto, Bailey's and Cognac. Prepare for step: 1. Pour 15ml Amaretto to a shooter. 2. Carefully pour 15ml Bailey's on top of Amaretto. 3. Helping yourself with a teaspoon, pour 15ml Cognac on top of Bailey's. 2.Acapulco A stronger variation uses lime juice and sweet&sour instead of grapefruit and pineapple juice, served in cocktail glass. 1. Put some ice cubes into shaker. 2. Add 50ml tequila, 50ml white rum, 75ml pineapple juice and 50ml grapefruit juice. 3. Optionally add a splash of lime juice and 10ml sugar syrup. 4. Shake well and strain into hurricane glass. 3.Alabama slammer Also known as Southern Slammer, this cocktail can be mixed with Kamikaze cocktail to produce Red Death cocktail. 1. Fill Collins glass with ice. 2. Pour 20ml Amaretto, 20ml Southern Comfort and 20ml Sloe Gin. 3. Top with orange juice. 4.Alexander IBA Official after-dinner cocktail. Two popular variations are "Coffee Alexander", made with c

Chuai lo Par

Chhawrhthlapui thang van alo kaiin Siar zawng te mawi ten an eng siau e Rual duh zawng ten len lai chenin hlimzai an vawr,mahse kei zawng lawina run ka vai e, Kawl a ni chhuak nghakin thim lal ka thlah a, Romei zam leh turnipui sensa hnuai an An hlimngei e len rual zawng te, Mahse keizawng lungrualpui ka nei silo, Tlaitla engmawi a eng no nghiai e, Kawl a ni sen zam vel nen An mawi ngei e len rual lungduh zawng te Mahse keizawng riak maw iangin ka vairuai e, Hlim in tawpni anei thin,,lawmin kinni anei thin Hringmi zawng ten fam hun kan nei thin Pang par mawite vul thin mahse Chuailoh iangin an chuai leh thin. Ka tham vel e,tlangtin mual tin hrutin A dang silo l sul ihnu zawng te Ai ang chamin rial ang dai hian ka phal lo Kan hlim laini hun leh kumte, Mual kar dan a lenna tlang dang hian, Thaikawi palai ka tir leh thin Thleng tak ang i maw,ka lung di Thinlung nem hmel tha sensiar i run,