Skip to main content

Posts

Luke 22:27 For who is greater, he who sits at the table, or he who serves? Is it not he who sits at the table? Yet I am among you as the One who serves. Luka 22:27 Tunge ropui zawk, chaw kiltu nge rawngbawltu? Chaw kiltu a ni lo vem ni? Nimahsela kei zawng in zingah rawngbawltu angin ka awm hi.

Recent posts

Numbers 14:8 If the Lord delights in us, then He will bring us into this land and give it to us, ‘a land which flows with milk and honey.’ Kan chunga LALPA a lawm chuan chu ramah chuan min hruai ang a, min pe ang; hnutetui leh khawizu luanna ram chu.

Numbers 14:8  Kan chunga LALPA a lawm chuan chu ramah chuan min hruai ang a, min pe ang; hnutetui leh khawizu luanna ram  If the Lord delights in us, then He will bring us into this land and give it to us, ‘a land which flows with milk and honey.’

II Timothy 4:5But you be watchful in all things, endure afflictions, do the work of an evangelist, fulfill your ministry. II Timothea 4:5Nang erawh chu engkimah fimkhur la, hrehawm tuar la, Chanchin Tha hriltu lam hna thawk la, i rawngbawlna kha hlen rawh.

II Timothea 4:5 Nang erawh chu engkimah fimkhur la, hrehawm tuar la, Chanchin Tha hriltu lam hna thawk la, i rawngbawlna kha hlen rawh. But you be watchful in all things, endure afflictions, do the work of an evangelist, fulfill your ministry.

Psalm 125:1 Those who trust in the LordAre like Mount Zion,Which cannot be moved, but abides forever. LALPA ringtute chu Zion tlâng, tihnghin rual loh, kumkhuaa awm reng tûr ang chu an ni.

LALPA ringtute chu Zion tlâng, tihnghin rual loh, kumkhuaa awm reng tûr ang chu an ni. Psalm 125:1 Those who trust in the Lord Are like Mount Zion, Which cannot be moved, but abides forever.

Psalm 9:1 I will praise You, O Lord, with my whole heart;I will tell of all Your marvelous works. LALPA hnênah chuan ka thinlung zawng zawngin lawm thu ka sawi ang a; I thilmak tih zawng zawng chu ka hriattir ang.Sam 9:1

Sam 9:1 LALPA hnênah chuan ka thinlung zawng zawngin lawm thu ka sawi ang a; I thilmak tih zawng zawng chu ka hriattir ang. Psalm 9:1I will praise You, O Lord, with my whole heart; I will tell of all Your marvelous works . Lungngaihna kan tawh in Pathian kan au a,mahse kan chungah vanneihna alo thlenin kan lawm a kan hlim thin,min pe tu Pathian erawh kan hrereng lo fo a,mangan laia kan Pathian kha kan hlimni ah erawh kan theihnghilh leh thin,Mosia hun a ta tawh thil mak tam tak atih thu kan hria,Khawvel a alo kal lai pawhin a thil mak tih athulh chuang lo,van a alawn hnu ah pawh thlarau thianghlim dahin a ring apiang te hnena thil mak tih theihna ala dah zel a,chung zawng zawng chu beng hriatna maiin kan hria a,kan awr chunglamin kan hril a,mahse kan rinngam lo anih hi.

Politics leh Sumdawnna ram

A hma ang bawkin thlarau chuan ka kut veilamah min kai a,lei lam hi ka lo thlir thla a,tichuan ram pahnih in ang chiah ka entir ang che ati a,churam chu engkim in ang chiah mai hi ani a,a seizawng leh zau zawngte thleng chuan a in ang chu chu min entir a,ka kut veilamah min kai in chu ramah politics ramah chuan kan lut a,churam chu a nuam lutuk a leitha hmun ang mai hian a dum a,thlai leh thei te hi alo tha em em a,in te chu athain kawng pawh chu a zalin a ngil em em a,a sir tawn tawn ah chuan thing te hi an dingtlar phung a,chung thing hnahte chu pawisa hlir hi alo ni a,kawng te chu pawisa hlir hian an phah khat vek a,chu mi hnu chuan politics ram atang chuan min hruai chhuak a,sumdawnna ramah chuan min hruai lut a,chutiang chiah chuan sumdawnna ram pawh chu ani a,car leh intha puipui te chu a awm a,chutia kan kal lai chuan pawisa te chu ka awt hle a,ka dinglam chuan chung pawisa thinghnah te chu ka va ban a,mahse min kai tu chuan a phal lo a,heng ram a lut te hi an chhu

Leilung nghahchhan chu hmasânga i phûm tawh ani a; Vante pawh i kut chhuak a ni.Sam 102:25

Sam 102:25  Leilung nghahchhan chu hmasânga i phûm tawh ani a; Vante pawh i kut chhuak a ni.

Tui kianga thingphun, lui kama zungkai, Khaw lum lo thleng pawh hlau lo, A hnahte hring reng si, Khawkhen kum pawisa lo. Rah chhuah thulh chuang si lo ang hi a ni ang.Jeremia 17:8

Jeremia 17:8  Tui kianga thingphun, lui kama zungkai, Khaw lum lo thleng pawh hlau lo, A hnahte hring reng si, Khawkhen kum pawisa lo. Rah chhuah thulh chuang si lo ang hi a ni an.

Tin, thilpek hrang hrang a awm a, Thlarau erawh chu hmunkhat a ni. Rawngbawl dan hrang hrang pawh a awm a, nimahsela Lalpa chu hmunkhat a ni.I korinth 12:4-5

I Korinth 12:4-5  Tin, thilpek hrang hrang a awm a, Thlarau erawh chu hmunkhat a ni.  Rawngbawl dan hrang hrang pawh a awm a, nimahsela Lalpa chu hmunkhat a ni. 

PAI ANG AK

Dam ve ta na na na chu,hmasawn a ngai ve si a,mihring nih ve chhung ah chuan duh leh mamawh a awmlo thei silo a,tun hun Technoloy Age(TA) tawh ah hian chuan thil engkim mai hi a changkangin a man a to rum tawh a,Computer Age(CA) hun pawh kha engtiti in emaw kan han pel ve hram chu ania,harsa tak chung a Level thar tan chu a bangbo thlak in kal ngaihna hriat ahar khawp,in elna lah a sangin elpui te pawh theuneu lo tak anni ringawt,Artificial Age(AA) in kan hma lawkah min hmuak mek leh nghal level thar kai tur chuan tun hi ni pawimawh ber mai chu,tah chuan engnge kan tih tur a kan vawn reng tur chu,Huaisenna,Dawhtheina leh Rinawmna,Taihmakna tehi ani dawn lawmni. CA pawh khirh takin kan kal chhuak kan tih tawh kha,TA ah chuan engkim hi danglam(change) alo awm tawh a,a har pawh a har deuh talh ang CA ngawt ai chuan, Level thar anih miau avangin sah loh kawng ani a,kan tawn tawp loh chuan AA ka kai thei dawn lo,hriat loh ngawpui han ar khaw thim dai ngawt chu risk a sang duh da

Tin, Lalpa chu Thlarau chu a ni a; Lalpa Thlarau awmna apiangah chuan zalenna a awm thin. II korinth 3:17

II Korinth 3:17 Tin, Lalpa chu Thlarau chu a ni a; Lalpa Thlarau awmna apiangah chuan zalenna a  awm thin.  Ringtu awmkhawm chu Kohhran ho kan lo ni a,chu kohhran, mi chi hrang hrang awmkhawm naah chuan,ngaihdan leh tihdan in anglo te a awm thin,mahni ngaihdan dik viau a hriatna te leh,midang ngaihdan dik tawk loh tihna te alo chhuak a,in itsikna leh in erna alo chhuak a,chu chuan hel na,inrem lohna leh zalen lohna a lo hring a,kehdarhna a lo thleng thin,Pathian chu kan inpumkhatna anih miau avangin ate ber atanga alian ber thleng in bik a awmtheih loh a,Pathian mit hmuah chuan ang khat vek kan nih miau avangin kohhrana zalen lohna daltu mahni intih bik riauna te,midang nekna te,chapona te dah hniamin mihring hi chu indah tha ila thlarau iti zalen teh ang u,Pathian awmna apiangah zalenna a awmthin avangin hlimna leh lungawina nei theih ava hun em.

Thenkhat chuan itsikna leh elrelna avangin Krista thu chu an hril thin a, a then erawh chuan rilru tha tak puin an hril thung a;

Philipi 1:15 Thenkhat chuan itsikna leh elrelna avangin Krista thu chu an hril thin a, a then erawh chuan rilru tha tak puin an hril thung a; Midangten ani chu Pathian angaihsak lo a,a thu pawh a hrilve ngailo tia min sel vangin Pathian thu hi kan hril thin em?nge keimahni ah Pathian ram ngaihpawimawhna leh midangte hmangaihna a awmvang zawk,Pathian hria se chhandam nive ngeise tih rilru pu in nge kan hril thin a,mite sawi hmuh vang ngawtin,kan in enfiah angai tawh tak zet zet.

PANLAI NUN

Hmana len rual lungduh eng dawn lo a kan lenlai kha a van ngaihawm thin em,chun leh zua karah dawn lem neilo ten hlimzai kan vawr thin kha ania,engtik ah tak tawng leh ang i maw khang hun zawng kha. Chaw thingrum nen tual chai a,sephung laiin lungten a chhe mawlh lo,chaw tlang keih a thial chuap chuap chungin sephung kan lai thin kha a nia,a vung tha ui/vawk ek a awmte kha an lian duh leh nghal a,engmah lungkham leh dawnnei hek lo,lungfing rual kha kan a tlat pek a,chaw tlang lei a nghat meuh a kan han lai tawh te kha chu,chhun chaw eiman a awm bik hliah hliah hian ka hre thin,chu a chhapah sephung laih lai a,a kaw lu lama awm chu meihawlah a chang duh tih chu kan utawk tur vawn run a,chang tak tak ni maw,fiahna erawh ka nei lo,kan awi ve em em tho,tun hnuah zawng sephung chu sawi loh vawk/ui ek khawlaia hmuh tur pawh a awm tawh meuh lo. Ni in thlang a her meuh chuan savun hampuar chhuih lir turin mualah kan han tlan phe zuai zuai kha ania,tun lai angin phul lem awm hek l

Mi rethei chunga rorêltu suaksual chu Sakeibaknei rum ang leh savawm pawng vâk ruai ruai ang a ni.Thufingte 28:15

Thufingte 28:15  Mi rethei chunga rorêltu suaksual chu Sakeibaknei rum ang leh savawm pawng vâk ruai ruai ang a ni.

Rilru lo ruahman lawkna chu mihring chan a ni a, Lei chhanna erawh chu LALPA atangin a ni.Thufingte 16:1

Thufingte 16:1 Rilru lo ruahman lawkna chu mihring chan a ni a, Lei chhanna erawh chu LALPA atangin a ni. Mipangai kan nih chuan tum leh ruahmanna neih loh theih ani lo,mahse kan tum leh ruahhmanna ang diak diak erawh Pathian duhdan ani kher lo thin,chuvangin kan ruahmanna ang diak diak in thil alo thleng lo fo thin reng ani.